Grote liefde voor visgraat vloeren

Grote liefde voor visgraat vloeren

Als ik nadenk over mijn droomhuis zie ik al een paar elementen in mijn huis voorbij komen, een funky kleed, gele accessoires, een bruin leren bank, en een visgraat vloer. Ik ben helemaal fan van visgraat vloeren, het benadrukt een karakteristiek huis, en het zorgt direct voor een fijne sfeer. In het artikel van vandaag benoem ik vier redenen waarom een visgraat vloer een must is voor in je interieur! Lees je mee?

Een visgraat vloer is tijdloos
De eerste reden waarom ik dolgraag een visgraat vloer wil is omdat een visgraat vloer tijdloos is. Het is een goede basis voor in je huis en het is niet trend gebonden. Een goede basis vind ik belangrijk voor in je huis, vanuit daar kun je diverse stylen combineren in jouw interieur. Bij Martijn de Wit vloeren worden diverse visgraat vloeren aangeboden, als je een visgraat vloer bij Martijn de Wit vloeren aanschaft krijg je hoge kwaliteit, maar daarbij ook tien jaar garantie op gebruikte vloeren. Ze leveren goed advies en de hoogste kwaliteit houten vloeren.


Sfeervol
Ten tweede is een visgraat vloer onwijs sfeervol! Ik hou zelf van natuurlijke materialen in een interieur. Ik heb al eerder een artikel geschreven met tips hoe je een sfeervol interieur kunt creëren. De visgraat vloer haalt het sfeervolle in je interieur naar boven. Een visgraat vloer is makkelijk te combineren met andere materialen zoals stof, staal, gebreide kussens etc. De combinatie van de verschillende materialen en de visgraat vloer zorgt voor een gezellige warme sfeer in je interieur.


Makkelijk te combineren in elk interieur
Een visgraat vloer past bij elk interieur. Vanuit deze fijne basis kun je voor een industrieel, modern of een landelijk interieur gaan. Het is een egale fijne sfeervolle basis wat bij elk interieur past. Heel erg fijn als je graag regelmatig je interieur veranderd! (zoals ik ;))


Benadrukt het karakter 
Ik hou van oude woningen met een karakteristieke uitstraling. Je ziet ook vaak dat het karakter van de oude huizen ‘wegvallen’ door de inrichting. Als je een huis hebt met de karakteristieke uitstralingen van het pand, zoals bijvoorbeeld balken, glas en lood ramen, etc, kun je door middel van een visgraat vloer extra het karakter van het huis benadrukken. Het benadrukt de oude elementen van een huis wat juist zorgt voor de sfeer en de gezelligheid.

Nu ik dit zo allemaal op een rijtje heb gezet wil ik al helemaal later graag een visgraat vloer in mijn eigen huis. Naast dat het er prachtig uit ziet, vind ik ook dat het meer voordelen heeft! Je kunt ook kiezen voor een PVC Visgraat, een PVC vloer biedt ook verschillende voordelen, zoals makkelijk te onderhouden en te reinigen, en je kunt gebruik maken van een vloerverwarming. Ideaal voor als de winter eraan komt.

Ben jij ook zo verliefd op visgraat vloeren? 
Liefs, 
EvelienDeze post heeft 5 reacties

  1. Oh ja, ik vind dit er ook heel tof uitzien! Het heeft wel wat om een wat meer opvallende vloer te hebben en daar is zo'n visgraatmotief natuurlijk een goed voorbeeld van 🙂 Gaaf hoor!

  2. Ik vind het ook prachtig, maar in ons nieuwe huis zijn we toch voor reguliere planken gegaan. Ik ben bang dat ik het na een paar jaar niet mooi meer vind en dan is een nieuwe vloer aanleggen zonde van geld en hout!

  3. Wij hebben een huis uit de jaren '50 gerenoveerd en in alle woonruimtes (behalve de keuken, badkamer en hall) ligt een eiken visgraatparket. We hebben deze opnieuw laten opschuren en in de olie zetten. Het geeft wel sfeer en 'warmte' ook dus we zijn wel blij dat we het konden behouden.
    Alleen de werkmannen waren niet zo blij omdat er niets van leidingen in de vloer gelegd kon worden, alles loopt over het plafond (dubbele laag met gyproc) en in de muren.

  4. Ik vind het er ook echt zo mooi uitzien! Het geeft echt iets extra's aan het huis vind ik. Heel erg mooi. Zeker als je de rest van het interieur wat rustig en minimalistisch houdt is dit denk ik erg leuk.

  5. Ik heb eigenlijk nooit zo over vloeren na gedacht, maar wat heb je gelijk over de visgraat vloer! Het geeft echt iets extra's aan je huis, prachtig!

Geef een antwoord

Sluit Menu