Treinverkeer lag plat?! | Oplossing: stormpoolen!

Treinverkeer lag plat?! | Oplossing: stormpoolen!

Gister ochtend vertrok ik met volle moed naar Amsterdam toe. Ik had tenslotte een belangrijke cursus voor mijn stage en ik had een afspraak met mijn buddy. Ik ben gewend om naar Amsterdam te reizen en meestal is er altijd wel een (lange) weg terug naar Gouda toe. Ik dacht dat de storm wel mee zou vallen, maar dat was niet zo…

Amsterdam, trein, ns, windstorm, stormpalen, treinverkeer, ns
Bron Pinterest
Naar de plek van de cursus toe lopen was ook geen succes, ijzeren rekken die de weg zouden moeten afzetten vielen om en vlogen weg en kregen vijf meter verder een plekje toegewezen, de wind in je rug zorgde er voor dat je slecht op twee benen kon staan. Gelukkig kwam ik veilig aan en was het een interessante cursus (dus zeker waard!). Tijdens de cursus begonnen we het al gauw te hebben over de storm en kregen we te horen dat dús zelfs de trams niet reden en een aantal treinen waren gecanceld. Oké dat kon gebeuren. 
Eenmaal op Amsterdam centraal aangekomen stond er op de informatie borden over de treinritjes met grote rode letters gecanceld. Lettertjes die aangeven dat er géén een traject reed. Er liepen allemaal mannen en vrouwen met gele hesjes die je informatie konden geven, eerst hoorde ik dat de treinen rond twee uur gingen rijden. Dat was wel te doen!
Ik had gelijk de instelling van mijn Buddy gebeld en aangeven dat ik helaas niet kon komen in verband met de storm. Er was gelijk grote chaos op Amsterdam Centraal en ik moest eerlijk gezegd een beetje moest denken aan een film waarbij mensen met zijn allen opgesloten zaten. 
Gelukkig was ik niet gestrand in een gehucht dus ging ik winkeltjes kijken op Amsterdam centraal, onder andere ging ik langs de Sissy-Boy, Kiko en Lush. Ze hadden bij de Lush nog een onwijs leuke sale en kocht ik twee leuke cadeauverpakkingen met goodies erin. Daarvan werd ik wel heel erg blij. 
Amsterdam, cityguide, amsterdamcity, binnenstad, nederland, holland
Bron Pinterest
Rond twee uur strandde ik op de trap en at ik een broodje die ik had gehaald bij de Hema, ik las een boek en ging mensjes kijken. De tijden die werden gegeven werden steeds later, vier uur, zes uur en toen vertrouwde ik het niet meer. 
Rond half zeven zag ik de actie van #stormpoolen op social media voorbij komen. Ik plaatste vol hoop een berichtje op Twitter met #stormpoolen dat ik graag van Amsterdam naar Gouda zou willen meerijden. Vijf minuten later kreeg ik een berichtje Maaike want zij had twee plekjes in de auto en ze reden zelfs naar Gouda Goverwelle. Ik ging met de tram naar de Marnixstraat en daar stond ze met haar vriend te wachten, ook een andere vrouw mocht meerijden. Het was super fijn om mee te kunnen rijden en was ook nog eens een gezellige rit. Super lief dat we mee mochten rijden en vond het een bijzondere ervaring. Zo tof dat mensen dan zo elkaar helpen. 
Zie je toch hoe zo’n storm en storing van de trein mensen bij elkaar brengt. Wat een dag! Gelukkig kwam ik gister toch nog thuis in mijn eigen huisje. 
Hebben jullie last gehad van de storm? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat fijn dat je toch nog thuis kon komen en hoe lief dat er iemand was met wie je kon meerijden voor de stormpool. Zo wordt een dag met allemaal treingedoe en stress toch nog fijn 🙂

  2. Ik vind het zo bijzonder dat deze actie in het leven geroepen is! Echt fijn dat je daardoor veilig thuis kon komen.

  3. Wat een mooie actie! In zo'n situatie moet je elkaar echt helpen! <3

  4. Heel fijn dat je alsnog thuisgekomen bent met behul van lieve mensen!

  5. Super handig! Bij mijn mama's horecazaak is het glas uit een raam en deur gewaaid. Gelukkig raakte er niemand gewond. Fijn dat je kon meerijden 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu