Accepteren & genieten!

Accepteren & genieten!

Ik ben blij met hoe ik ben, gewoon tevreden. Vroeger nooit zo heel erg, had ik altijd erg moeite om te accepteren wie je bent en dat nou eenmaal zo is. Ik ben daarin zeker gegroeid, naarmate je ouder wordt maar ook door mijn werk. Ik werk in de psychiatrie en soms wordt je zo erg geconfronteerd met de harde waarheid. Dat ik wel eens denk waarom maak ik mij in hemels naam druk of dit shirtje wel mooi staat, of mijn billen mooi in deze broek uitkomen, of mijn make-up wel goed zit? Of dit jurkje mij niet dik maakt? Of mensen mij wel aardig vinden? Maak ik een goede indruk?

Doordat ik in de psychiatrie werk heb ik soms zulke heftige dingen gezien, meegemaakt en natuurlijk gehoord. Ik ben zelf nogal een druktemaker, kan me overal om druk maken. Ik had het er een keer met een deelnemer over en die zei ook: Evelien je moet denken, is het waard om je hier druk om te maken? Kan je iets hieraan veranderen?

Mijn werk heeft mij laten beseffen dat zomaar je leven in een klap kan veranderen. Je kan een ongeluk krijgen, geestelijk ziek raken, mensen verliezen, of overspannen raken. Natuurlijk is het niet leuk om hier aan te denken, maar het heeft mij laten beseffen dat het letterlijk iedereen kan gebeuren.

Ik ben hierdoor meer gaan genieten van de kleine dingen, wat voor mij normaal kan zijn is voor anderen een wonder. Ik kan bijvoorbeeld zo erg genieten van mensen om mij heen, buikpijn van het lachen krijgen en natuurlijk mijn geweldige lieve vriend. Het is niet allemaal zo vanzelf sprekend als het lijkt.

Daar hoort natuurlijk ook blij zijn met wie je bent, tuurlijk er zijn altijd dingen wat je niet mooi vind aan jezelf, of wilt veranderen. Daar kan je verandering in brengen, of juist accepteren. Die kleine dingetjes maken jou! Helemaal jou, de originele jou! Wat mij opvalt is juist de dingen die ik niet mooi vind aan mezelf, juist bijvoorbeeld iemand anders, mijn vriend juist mooi vind. Ze maken wie je bent.

Er zijn ook genoeg mooie dingen aan jezelf, de een is heel nuchter, de ander is spontaan, en de ander is goed in plannen. Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten en die mag je juist wel eens in het zonnetje zetten. Daar mag je zeker trots op zijn!

Heerlijk om dit eventjes van mij af te schrijven, dat is zo fijn van een blog te hebben. 🙂

Liefs! Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Je doet wel belangrijk werk, ook al is het moeilijk! 🙂 Ik denk dat we ook gelukkig moeten zijn met wat we hebben!

  2. Een beetje herkenbaar is dit wel, gelukkig geven de mensen om je heen je vaak wel dat stukje vertrouwen wat je bij jezelf kan missen, ze wijzen ze maar al te graag op de kwaliteiten die je wel hebt 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu