wat maakt je gelukkig?

wat maakt je gelukkig?

Soms zit in de trein, en ga ik altijd nadenken. Altijd standaard. Over dingen zoals gelukkig zijn bijvoorbeeld, want ja wanneer ben je gelukkig? Je zal het is vragen aan rijke mensen, die zeggen ik wordt gelukkig van: mijn mooie  BMW auto, micheal kors tassen collectie, en elke week een hapje eten bij een luxe restaurant. Maar maken geld en dure dingen je gelukkig? Als je het aan mij vraagt niet, tuurlijk het speelt altijd wel een rol. Geld maakt je degelijk wel gelukkig, je kan leuke dingen doen zoals: bioscoop pakken, winkelen, uiteten enzovoort. Maar naar mijn mening wordt je meer gelukkig van de kleine dingen in het leven. Kleine dingen blijven mij eerder bij.


Mensen moeten meer genieten van de kleine dingen, je moet je niet teveel focussen op de dingen dat gaat komen. Wie weet gebeurd dat pas over een aantal jaar en vergeet je te genieten van de andere dingen die op je pad komen die jaren. Kleine dingen maar wie weet ook grotere dingen. Probeer meer bij dingen stil te staan, en na te denken hoe lucky je soms met de kleinste dingen al bent. Of dat je geluk kan halen uit hele kleine simpele dingen? Hoe mooi is dat. Kleine dingen zoals een knuffel van je boyfriend na een lange tijd hem niet gezien meer te hebben, een goede dag op werk, de trein die te vroeg komt, de eerste zonnestralen. Er zijn zoveel mooie dingen waar te weinig bij stil wordt gestaan.

Liefs! Evelien

Deze post heeft 8 reacties

 1. Ik vind ook dat mensen meer moeten genieten van de kleine dingen. Ik heb dat wel geleerd 6 jaar geleden.

  1. oh wat goed! Ik heb het ook geleerd door mijn werk, ben daar zo dankbaar voor. <3

 2. Ik ben het er echt compleet mee eens. Het is niet verkeerd om doelen te stellen voor jezelf, maar ik denk dat je nooit gelukkig wordt als je maar het gevoel blijft hebben dat je 'op weg bent' naar geluk, in plaats van dat het ook al in de kleine dingetjes om je heen zit. En dan bedoel ik niet eens de voor de hand liggende dingen zoals "wat fijn dat ik een afwasmachine heb" of dat je bijvoorbeeld een lieve familie hebt, maar dat je geniet van de kleine dingetjes die je snel over het hoofd ziet, zoals je al beschreef in je post!

  1. ah super lieve reactie! Inderdaad genieten van je vrienden, familie, of je huisdieren bijvoorbeeld. <3

 3. Heerlijk artikel, het is cliché, maar gewoon waar. Ik heb zo wel het gevoel dat ik de kleine dingen waardeer op de moment zelf. Maar eens dat dat moment gedaan is, ben ik alweer vergeten wat voor iets bijzonder het was dat kleine moment. Bij mij was het trouwens een bus die te laat kwam, zo heb ik hem nog kunnen halen. (: (Na een hele afstand te moeten lopen in de bakkende zon, met alle stress erbij.)

  1. ah super lief, dankjewel! Ja dat herken ik soms ook wel eens, oh heerlijk! Heb ik ook wel eens, dat je bus dan net te laat is, en je hem net haalt. Is zo fijn! 🙂

   Liefs!

Geef een antwoord

Sluit Menu