In een kleine tuin een bloemen/moestuin beginnen! Ik deel 5 tips.

In een kleine tuin een bloemen/moestuin beginnen! Ik deel 5 tips.

Sinds we een eigen huisje hebben vinden zowel Mike als ik tuinieren erg leuk. We spenderen graag de weekenden in de tuin: planten poten, snoeien, gras maaien of onkruid wieden. Het is naar mijn mening een uitdaging om alles uit je tuintje te kunnen halen! Vandaag deel ik een aantal tips als je een bloemen/moestuin wil beginnen en je hebt beperkte ruimte. Lees je mee?

  1. Een rommelige tuin mag! Ik ben van mening dat een rommelige tuin er mag zijn, doordat ik mijn tuin zo goed mogelijk wil indelen heb ik een klein strookje omgetoverd tot een bloementuin, maar alles staat door elkaar! Het is dus niet strak ingedeeld, maar dat zorgt er wel voor dat ik meer kwijt kan in een kleine ruimte. Daarnaast zijn de insecten er ook erg blij mee.
  2. Gebruik de moestuinbakken van Elho! – Bij de intratuin verkopen ze deze kleinere bakken van Elho, waar je perfect groente of kruiden in kwijt kan. Zelfs op een balkon of in een klein stadstuintje. In mijn tuin staan drie van deze bakken, ik heb onder andere bietjes, sla, boontjes en tomaten erin staan. En twee bakken staan vol met kruiden, heerlijk om kruiden uit eigen tuin te kunnen pakken!
  3. Gebruik potten – Als ik aan een moestuin denk, komt er bij mijn visualisatie een grote tuin naar voren, een grote kas etc. Ik heb zelf mijn tomaten en paprika plantjes gekweekt. Ik heb toevallig deze week twee terracotta potten gekocht en daar de tomaten plantjes in gepland. Je kunt het ook een stuk kleiner aanpakken!
  4. Gebruik zowel de voor- als achtertuin – Ik probeer zowel de voor- als achtertuin te gebruiken. In de voortuin heb ik witte en roze frambozen plant staan en er staan aardbeitjes. Daarnaast staan er in onze voortuin fruitboompjes en veel bloemen!
  5. Kies voor klein – Daarnaast heb ik in onze tuin een loungeset, wij hebben een mini-lounge set zoals je op de foto kunt zien. Dit kleinere lounge setje heb ik gevonden bij de kringloop! Ik ben er erg blij mee en het geeft een fijn ontspan en lounge hoekje in de tuin.

Vind jij tuinieren ook zo leuk?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Het ziet er geweldig uit! De voortuin wordt denk ik door veel mensen niet echt goed gebruikt. Ik vind het een geweldige tip.

    1. wat leuk om te horen! Ik vind het voortuintje altijd echt een verlengde van je huis! <3

Geef een antwoord

Sluit Menu