4 tips om meer dieren te verwelkomen in de tuin!

4 tips om meer dieren te verwelkomen in de tuin!

De tuin is voor mij een van de gezelligste plekjes in het huis. Ik ben bewust bezig met het verwelkomen van diverse dieren in de tuin. Zo heb ik speciale planten gepoot, heb ik een insecten hotel opgehangen en staat er bakje met voer voor egeltjes in de voortuin. Vandaag wil ik met jullie een aantal tips delen om meer dieren te verwelkomen in je tuin! Lees je mee?

Insect vriendelijke bloemen

Een aantal planten in onze tuin trekken insecten aan -vooral bijen, hommels, vliegen en vlinders-, het geeft een hoop leven in de tuin en je maakt de insecten ook blij. Bij ons in de tuin komen ze af op de vlinderstruik, zonnebloemen en lavendel.

Bladeren

Wil je graag egeltjes verwelkomen bij jou in de tuin? Haal de bladeren in het najaar niet weg, maar leg ze op een grote hoop. Egeltjes zullen je erg dankbaar zijn en kruipen graag tussen de bladeren. Je kunt er ook voor kiezen om een egelhuisje te plaatsen en een bakje met voer neer te zetten.

Vogelhuisje met waterbakje

In onze tuin hebben we een vogel voederbakje en een waterbak staan. Er komen musjes, pimpelmeesjes, duiven en andere soorten vogels op af. Het is zo’n leuk gezicht! Het is toch elke keer een klein geluksmomentje om vogeltjes in de tuin te zien.

Insectenhotel

En ten slotte zou ik je willen aanraden om een insecten hotel op te hangen in je tuin. Het is belangrijk dat het op een zonnig plekje hangt. In onze tuin hangen er twee tegen de schuur aan. Er wordt volop gebruik gemaakt van het insecten hotel! Bijen leggen er al eitjes in.

Op welke manier maak jij je tuin diervriendelijk?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Ik heb vooral mieren op mijn dakterras;). Als ik mijn droom realiseer en een huis met tuin heb, ooit, denk ik dat ik wel voor een vogelhuisje ga. Vind dat af en aan vliegende spul zó gezellig!

Geef een antwoord

Sluit Menu