Handen in de aarde, hoofd in de wolken

Handen in de aarde, hoofd in de wolken

Sinds ik een eigen tuin heb ben ik erachter gekomen hoe rustgevend tuinieren is. Handen in de aarde en je hoofd in de wolken. In zoiets simpels als tuinieren zitten zoveel mooie lessen en bewustwording. Vandaag zet ik er een aantal op een rijtje! Lees je mee?

Zet je gedachten op een rijtje

Doordat je bezig bent met je handen in de grond zet je (on)bewust je gedachten op een rijtje en blijft soms ook wel het gedachten radartje uit. Het is een fijne activiteit om je gedachten te verzetten en je bewust in het nu te bevinden.

Alles wat je aandacht geeft groeit

In de tuin geldt het principe: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’. Als je je tuin met liefde behandeld, water geeft, gaan de planten groeien. Je hoeft er niet veel voor te doen en het geeft al snel resultaat!

Mindfull bezig zijn

Doordat je bezig bent met tuinieren ben je mindful bezig, ik merk in ieder geval dat ik tijdens het werken in de tuin mijn hoofd leeg maak. Ik merk geen piekergedachten op, of dat mijn gedachten alle kanten op dwalen. Tijdens het tuinieren ben ik in het nu bezig. Daarnaast prikkel je je zintuigen, door de geuren, kleuren en structuren. Tuinieren is een fijne manier om mindfulness te beoefenen als bijvoorbeeld mediteren voor jou niet passend is. Of je doet het allebei! 🙂 Ontspanning gegarandeerd.

Je wordt er vrolijk van!

Ten slotte wordt je vrolijk van tuinieren! Je maakt je tuintje mooier en kunt allerlei mooie kleuren bewonderen. Voor mij een recept voor een goed gevoel.

Tuinier jij graag?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Hoewel ik totaal geen groene vingers heb, herken ik dit helemaal. Ik heb een paar grote plantenbakken en vorig jaar ben ik uren bezig geweest om die leeg te halen (wortels waren totaal vergroeid enz.) en dat vond ik heerlijk. Inderdaad zoals jij zegt: even je hoofd in de wolken. Geniet van je tuin!

Geef een antwoord

Sluit Menu