Steun de boekhandel!

Steun de boekhandel!

De tijd nemen om rond te snuffelen in een boekhandel, en alle kaften te bekijken mis ik ontzettend. Helaas zijn de boekhandels (nog steeds) dicht. Verdrietige situatie is het! De boekhandels hun voortbestaan wordt door de huidige situatie bedreigd. Vandaag deel ik een aantal manieren om de boekhandel te steunen, en deel ik leestips! Lees je mee?

Op de website van ‘Hebban’ staat het volgende beschreven: ‘De boekhandels hebben het zwaar, door de wekenlange lockdown na een al heel moeilijk jaar. Ze mogen niet open of zelfs maar een afhaalloket aan de deur bemannen. Nu het duidelijk is dat de lockdown nog weken langer zal duren, is het onzeker of elke boekhandel in staat is na de lockdown nog open te gaan. Nog te bestaan, te overleven. Wil jij straks weer tussen de boeken neuzen in je favoriete boekhandel, dan is het noodzakelijk om nú je boekhandel te omarmen en ondersteunen. Bestel een boek, vandaag nog’.

Wat kun je doen?

  1. Bestel je lievelings tijdschrift of een leuk boek niet via grote commerciële websites zoals bol.com, maar bestel bij een lokale boekhandel. Daarnaast wordt er veel bezorgd op de fiets, dus het is ook nog eens milieu vriendelijk.
  2. Als je een cadeautje voor iemand wilt kopen, dan kun je ook denken aan een goed boek. Verras iemand met een goed leesboek, altijd een leuk cadeau. 🙂
  3. Ten slotte kun je ook op social media delen dat je je lokale boekhandel steunt, door bijvoorbeeld een kader te plaatsen bij je Facebook profielfoto, of de badge te delen op instagram.

Mijn boekentips:

  1. Knap voor een dik meisje – Tatjana Almulli;
  2. Judith Visser – Zondagskind;
  3. Saskia Noort – Bonuskind;
  4. Rutger Bregman – De meeste mensen deugen;
  5. Isa Hoes – Toen ik je zag.

Steun jij je lokale boekhandel?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Zo jammer dat de boekhandels geen haalservice mogen hebben! Wel heel tof dat de meeste boekhandels heel snel zelf een bezorgservice op hebben gezet. Ik hoop echt dat ze ‘overleven’.

Geef een antwoord

Sluit Menu