Mijn eerste ervaring met Yoga

Mijn eerste ervaring met Yoga

Afgelopen donderdag avond reed ik met mijn auto naar Goudsasfalt. Een terrein waar allerlei toffe lunchtentjes zijn, en waar zich tevens een yogastudio bevindt genaamd yogabird. Al een langere tijd dacht ik er over na om yoga te proberen. Het leek mij een fijne combinatie tussen bewegen, en de ontspanning vinden. De proefles was gepland, en afgelopen donderdag avond deed ik met veel enthousiasme mee. Vandaag wil ik met jullie mijn eerste ervaring met yoga delen! Lees je mee? 
Bron: Pinterest 

Yoga-school 

Ten eerste deed ik research naar de mogelijkheden van een yoga-school binnen mijn stad Gouda. Ik stuitte al gauw op Yogabird. Ik bekeek hun Facebook-pagina, en las allerlei positieve recensies. De lestijden waren voor mij ook passend naast mijn baan en studie. Mijn gevoel gaf aan dat het een goede keuze zou zijn om bij deze yoga-studio aan te sluiten. Ik probeer zoveel mogelijk mijn gevoel te volgen, en hiernaar te luisteren. Meestal heeft mijn gevoel gelijk. 🙂

Nervositeit 

Eerlijk gezegd vond ik het best spannend om deel te nemen aan de eerste yoga proefles. Ik verwachtte dat ik het leuk zou vinden, en ervan tot rust zou komen. Echter was ik wel lichtelijk nerveus voor de oefeningen die zouden gaan komen. De lenigste ben ik niet, en ik had mijn spieren al een langere tijd niet meer gekweekt. Hoog tijd dus! 

Proefles 

De proefles was erg prettig. Het was een prachtige studio, aangekleed met lichte kleuren, en mooie items. De studio straalde rust uit. Op de achtergrond hoorde je bijzondere rustgevende muziek. Ik volgde een proefles Hatha Yoga. De gespannenheid werd direct door de yoga lerares verbroken, ze stelde me op mijn gemak, en legde goed de oefeningen uit. Soms stond ik wat te klungelen, maar de les vond ik erg prettig. Daarnaast waren de oefeningen pittig, waardoor je je na de les goed voelt, en met voldoening weg gaat. 
Ik heb een abonnement afgesloten en ik ga een keer per week langs Yogabird voor een les. Naast Hatha Yoga zou ik ook graag Yin & Meditatie willen oefenen. Het is fijn om weer fysiek bezig te zijn, en een avond te kunnen sporten. Ik miste het best wel!
Doe jij aan een sport? Zo ja, wat? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 4 reacties

  1. Wat goed dat je een yogales hebt genomen en vooral heel leuk dat je er zo van hebt genoten en meteen een abonnement hebt afgesloten. Ik heb zelf ook weleens een aantal yogalessen genomen en dat kan inderdaad echt heel fijn en ontspannend om te doen zijn.

  2. Ik doe zelf aan boksen, yoga is niets voor mij. En ja, ik heb het geprobeerd, haha. Maar ik merk dat ik er juist onrustig van word, dus het werkt voor mij beter om echt actief te sporten en even lekker tegen een bokszak aan te rammen en zo.

  3. Ik denk dat ik binnenkort ook maar eens ergens een proefles ga volgen. Ik heb in het verleden weleens yoga gedaan aan de hand van de video's van Yoga With Adriene op YouTube, maar dan is er toch geen controle op het juist uitvoeren van de oefeningen. Dat miste ik wel.

Geef een antwoord

Sluit Menu