4 dingen wat ik leer tijdens onze verbouwing!

4 dingen wat ik leer tijdens onze verbouwing!

Begin April hebben we de sleutel gekregen van ons fijne paleisje. De basis leek goed te zijn, maar toen alles leeg stond komen bepaalde dingen toch wel aan de aandacht. Het voordeel van verbouwen is dat je het huis naar je eigen smaak kunt maken. Vandaag deel ik vier dingen wat ik leer en heb geleerd tijdens onze verbouwing!

Creëer overzicht

In ons huis zijn er diverse kamers die aangepakt moeten worden. In het begin waren we in het gehele huis bezig, we haalden de plafonds op de bovenkamers eruit en waren beneden bezig met de kozijnen en de woonkamer. Op een gegeven moment hadden we een boxspring gekocht, en die konden we gelijk meenemen! De prioriteit legden we hierdoor op de slaapkamer. Het is prettig om een overzicht te creëren, bij ons waren het eerst de plafonds, slaapkamer en uiteindelijk de woonkamer in orde maken voordat de meubels zouden komen. Eind juli trokken wij in ons huis, dus het was wel belangrijk dat het leefbaar is en zou blijven.

Kennis, kennis en nog eens kennis!

Ik zal nooit liefde en kennis krijgen voor het klussen. Tijdens de verbouwing heb ik al vaak gezegd: het ziet er zo makkelijk uit, maar als je het uitvoert blijkt het toch een stuk moeilijker te zijn.. Mijn schoonvader en vriend hebben veel kennis over klussen en verbouwen. Het is erg prettig om mensen in je omgeving te hebben die er verstand van hebben. Verbouwen of klussen doe je niet even, als je ziet hoeveel dingen er gebeuren voordat je daadwerkelijk resultaat ziet, is bizar. Had ik in ieder geval nooit geweten haha. En heel cliché, maar ontzettend waar: van het een val je zo weer in het ander.

Gebruik kwalitatief goede producten

Tijdens het klussen kun je het beter in één keer goed doen en dus niet bezuinigen op producten of gereedschap. Je kunt je laten adviseren in de bouwmarkt, of je op internet inlezen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om bij diverse bouwmarkten gereedschap te huren, wij hebben een breekhamer gehuurd voor het slopen van onze badkamer tegels. Je kunt er ook voor kiezen om online gereedschap te kopen. Bij Toolnation kun je diverse merken en soorten gereedschappen online bestellen. Onder andere merken zoals Makita, Bosch et cetera. Bij Toolnation heb je garantie tot vijf jaar en heb je dagelijks diverse aanbiedingen. Ideaal! Ze verkopen bijvoorbeeld onder andere een decoupeerzaag, afkortzaag, boren en meetapparaten. Een decoupeerzaag kun je gebruiken om uit diverse materialen vormen te zagen.  En afkortzagen zijn geschikt voor het zagen van diverse materialen. Als je veel moet zagen is het niet prettig om alles met de hand te doen, een afkortzaag is de ideale oplossing.

Maak het jezelf ook niet te moeilijk met het klussen! Tijdens het slopen van onze badkamertegels kwam ik erachter dat het met een beitel onwijs veel werk, kracht en energie kost. Ik koos ervoor om een breekhamer te huren, alsnog zwaar werk, maar het was er wel binnen een dag af.

Probeer het!

Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik met behulp van mijn vriend en schoondaddy de badkamer tegels zou kunnen slopen, vloer aansmeren, muren repareren, boren en met een kitspuit overweg zou kunnen. Probeer het! Je zal meer kunnen dan je denkt. 🙂

Ben jij een klusser?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Pff, ja, je valt inderdaad van het één in het ander met zo’n verbouwing. Bij mij een reden om er maar niet (te vaak) aan te beginnen;).
    Met dat overzicht heb je helemaal gelijk. Als je dat kwijtraakt, loop je volgens mij het risico om een ‘Help, mijn man is klusser’ huis te creëren.

Geef een antwoord

Sluit Menu