Bewust omgaan met social media

Bewust omgaan met social media

Ik werd ontzettend geïnspireerd door het boek ‘Steeds Leuker’ van Jelle Hermus ten aanzien van dit onderwerp. Op mijn telefoon houdt ik dagelijks bij hoeveel uur ik spendeer op mijn telefoon en ik moet toegeven, dit is best schrikbarend. Jelle deed in zijn boek ‘Steeds Leuker’ inspirerende uitspraken over het telefoon en televisie gebruik. Ik besloot het roer om te gooien en bewuster om te gaan met mijn telefoon.

Al een langere tijd wilde ik mijn telefoon opruimen en een grote schoonmaak er door heen halen. Dagelijks slurpt mijn telefoongebruik best wel wat tijd, wat ik dood zonde vind! Vandaag deel ik een aantal tips met jullie, die voor mij goed werken om mijn telefoon gebruik te minderen.

Zet de notificaties uit

Van alle apps, behalve WhatsApp en mijn meditatie app heb ik de meldingen uitgezet. Ik krijg dus geen berichtje als iemand een reactie achterlaat op mijn instagram pagina, of als mensen mijn pin reposten. Het werkt voor mij verleidend als ik berichtjes zie binnen komen. Nu ik mijn notificaties uit heb gezet, gebruik ik mijn telefoon minder voor social media en kijk ik bewust als ik zin heb om bijvoorbeeld mijn social media te openen.

Verwijder bepaalde apps

Ik heb zelf Facebook van mijn telefoon verwijderd, soms kijk ik kort even op mijn laptop als ik een artikel voor mijn blog wil posten. Facebook is voor mij een boosdoener waar ik vaak gebruik van maakte, de laatste maanden was ik er mij steeds bewuster van. Ik vind het zo zonde van mijn tijd! Bewust heb ik Facebook van mijn telefoon af gehaald en ik vind het direct rustgevend werken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best wel eens mis, op bepaalde momenten dacht ik oh nu had ik normaal gesproken Facebook even geopend.

Schoon je social media op

Ten slotte kun je een grote schoonmaak houden bij je social media kanalen. Probeer een selectie te maken in de apps die je gebruikt en de accounts die je volgt. Social media kan een hoop met je stemming doen, ik volg bijvoorbeeld bewust veel body positive accounts. Daar word ik ontzettend blij van. 🙂

Ga jij bewust om met social media?

Liefs,
Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu