Ik ben een bullet-journal begonnen! + 4 voordelen die ik opmerk.

Ik ben een bullet-journal begonnen! + 4 voordelen die ik opmerk.

De laatste tijd ben ik weer mijn creatieve interesse aan het oppakken: Ik ben gestart in mijn bullet-journal! Een bullet-journal is al een langere tijd bekend. Het is eigenlijk een boek waar je alles in opschrijft, en dit allemaal helemaal naar jouw smaak versiert. Ik vind het een feestje om in te schrijven, en lijstjes bij te houden. Vandaag wil ik jullie alles over mijn bullet-journal vertellen.

Wat is een bullet-journal?

Kort omschreven is een bullet-journal een dagboek, to-do lijstje, en een agenda in een. En dat helemaal in jouw eigen stijl! Je kunt ervoor kiezen om een notitieboek naar keuze te gebruiken, of een ‘officiële’ bullet-journal. De ‘officiële’ bullet-journal is voorzien van stippen lijnen, wat het schrijven, en het vormgeven makkelijker maakt.

Pagina’s indelen

Elke maand creëer ik een nieuw thema voor mijn bullet-journal. Dit doe ik meestal aan de hand van het jaargetijde. Ik schrijf graag allerlei lijstjes, maar ik kijk per keer waar ik de focus op wil leggen. Zo houd ik bijvoorbeeld mijn gelezen boeken bij van het gehele jaar, wil ik mijn stemming bijhouden, en schrijf ik regelmatig gelukmakers op. Pinterest is mijn beste vriend, en daar doe ik graag inspiratie op!

Voordelen van het bijhouden van een bullet-journal

Ik merk dat het bijhouden van een bullet-journal diverse positieve effecten op mij heeft.

  1. Mijn hoofd leegmaken. Creativiteit is voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken. Het schetsen van illustraties, het secuur opschrijven van woorden, en je creativiteit de vrije loop geven brengt mij een hoop inspiratie. Ik laat mijn stress op dat moment los, en leg mijn complete focus op de bullet-journal.
  2. Werkt motiverend. Lijstjes maken, en dingen opschrijven werkt voor mij erg motiverend. Ik hou bijvoorbeeld mijn gelezen boeken bij, en ik kan intens genieten als ik een nieuw boek kan toevoegen op het lijstje. Daarnaast werkt het erg motiverend!
  3. Bewustwording. Ik schrijf mijn geluksmomenten op, en ik geef elke dag mijn stemming een cijfer. Daarnaast schrijf ik ook mijn onzekerheden op. Door dingen op te schrijven merk ik dat ik het beter kan loslaten. Tevens wordt ik mij meer bewust van bepaalde patronen in mijn stemming, of in mijn onzekerheden.
  4. Blij! Ten slotte wordt ik van alle bijzondere quotes, vrolijke kleuren, en de knipsels erg blij. Regelmatig blader ik mijn bullet-journal door, dit maakt mij toch erg vrolijk. 🙂

Hou jij een bullet-journal bij?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Leuk om te lezen en herkenbaar. Ik word ook heel blij als ik weer door mijn kleurrijke boekje blader.

Geef een antwoord

Sluit Menu