Meer rust vinden in het dagelijks leven

Meer rust vinden in het dagelijks leven

Follow my blog with Bloglovin

Rust vinden in een druk dagelijks bestaan is best een hele klus. Nu ik dit schrijf, zit ik aan de keukentafel na een drukke en hectische dag. Ik ging met de bus naar mijn werk omdat mijn auto bij de garage stond voor de jaarlijkse APK, veel drukte ervoer op mijn werk, een gesprek wat ik had voorbereid en best spannend vond ging uiteindelijk niet door en de kosten betreft de keuring waren best hoog.. Een drukke dag waardoor ik mij nu erg overprikkeld voel. Ik ben vandaag mijzelf langs gelopen en heb weinig rust kunnen inlassen. Best lastig! Hoe kun je meer rust vinden in het dagelijks leven? Ik deel vandaag met jullie mijn hersenspinsels hierover.

 1. Plan voor jezelf voldoende vrije dagen. Vorig jaar ‘vergat’ ik voor mezelf vrije dagen in te plannen. Dit uitte zich in gevolgen na de zomerperiode, ik merkte op dat ik aan het eind van mijn latijn zat en nog een groot aantal uren kon opnemen. Nu plan ik voor mijzelf regelmatig een dag vrij. Zo heb ik bijvoorbeeld volgende week een heerlijke week vrij, naast aan mijn scriptie werken, zijn er ook voldoende andere leuke dingen wat ik gepland heb staan.
 2. Wees bewust in het hier en nu. We kunnen onszelf verliezen in de drukte van de dag en het hoognodige nadenken en zelfs piekeren. Door bewust te worden van het hier en nu kun je jezelf terughalen uit de drukte. Het horen van geluiden, voelen en aanwezig zijn kunnen bijdragen om in het hier en nu te zijn. Je kunt jezelf afvragen: wat gebeurt er nu?
 3. Mediteer. Mediteren is voor mij de manier om rust te vinden. De ochtend start ik met een meditatie van twintig minuten. Het helpt mij om met een goed gevoel de dag te beginnen. Ik gebruik de app meditation moments, een groot favoriet.
 4. Neem de tijd voor je reis naar je werk/studie. Voor mij is de weg naar mijn werk een ontspan moment en vooral een moment van rust. Het maakt mij bewust van het hier en nu. Zo geniet ik van de geluiden die ik hoor, maar ook van een fijne podcast die ik beluister. Onderweg op de fiets spot ik de mooiste dieren, zo zie ik regelmatig een groot aantal fazanten. Dat is voor mij echt een moment van genieten.

Rust nemen kan best lastig zijn. Nu ik het schrijf lijkt het allemaal erg makkelijker, echter uit het zich in de praktijk anders. Soms kan het je helpen om een wekker te zetten, of plan bepaalde rust momenten in de dag in. Daarnaast mag je je grens aangeven en een moment pauze voor jezelf nemen. De bovenstaande punten kunnen je helpen om een moment rust voor jezelf te nemen tijdens de drukke inspannende dagen door.

Take care <3
Op welke wijze neem jij een moment voor jezelf?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 5 reacties

 1. Prachtig artikel weer. Ik werk sinds kort ook met vrije dagen. Dagen waarop ik echt alleen de dingen doe waar ik energie van krijg. Ik merk dat ik echt naar die dagen uitkijk en ervan geniet én oplaad.

  1. Fijn he! Je gaat dan echt kijken waar je op die dag behoefte aan hebt. <3

 2. Mooi artikel! En wat tijd voor jezelf nemen is inderdaad zo belangrijk. Sinds mijn fiets is gestolen loop ik heen en weer naar school, maar ik vind dat zo heerlijk.
  Kan het trouwens kloppen dat je artikelen niet meer in Bloglovin verschijnen, ik was je blog uit het zicht verloren hierdoor.

  1. Hoi Ilona, bedankt voor je lieve reactie! Klopt, sinds de overstap naar WordPress laat bloglovin mijn artikelen niet meer zien. Ik heb diverse dingen geprobeerd, maar dit is nog niet gelukt.. liefs, Evelien

 3. Oh, vooral die laatste! Ik kan soms zo gehaast zijn als ik ergens naar toe ga. Eerder weg gaan is dé oplossing, maar soms ook zo lastig. Haha

Geef een antwoord

Sluit Menu