Dankbaar zijn! – Mijn dankbaarheid lijstje.

Dankbaar zijn! – Mijn dankbaarheid lijstje.

Er zijn ontzettend veel mooie dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Door dagelijks stil te staan bij dankbaarheid, krijg je een goed gevoel, maar je kunt je dankbaarheid ook uitspraken naar anderen. Het geeft je direct een beter gevoel en het maakt je leven leuker en makkelijker. Vandaag deel ik negen dingen waar ik de afgelopen week dankbaar voor ben!

Zoals ik al aangaf geeft dankbaarheid een positief gevoel, voel je je beter en het maakt je leven leuker. Ik probeer dagelijks voordat ik ga slapen in mijn notebook punten op te schrijven waar ik die dag dankbaar voor ben. Deze routine heb ik een langere tijd verstoft (drukte, geen tijd voor maken, stress) maar ik merkte dat ik het miste en dat het mij juist goed doet om hier tijd voor vrij te maken! Het leven gaat als een sneltreinvaart, door dagelijks een moment te nemen om stil te staan en na te gaan waar je dankbaar voor bent, geeft je een fijn gevoel.

  1. Gezellige dag met mijn zus. Ik ben dankbaar voor de gezellige dag met mijn zus afgelopen week. We hebben samen geluncht, gewinkeld en in onze kleurboeken voor volwassenen gekleurd. Het was als vanouds weer erg gezellig! Fijne momenten.
  2. Ochtend wandeling met Broutje. Ik wandel graag en al helemaal samen met gezelschap van onze lieve viervoeter Broutje. Achter ons huis heb je een prachtige natuuromgeving en bosgebied. Elke keer als ik er loop besef ik toch wel weer dat de locatie een lot uit de loterij is.
  3. Ons huisje. Elke keer als ik in ons huis rondloop ben ik zo dankbaar voor het fijne plekje en hoe het beetje bij beetje steeds meer vorm aan het krijgen is! Vanochtend was Mike samen met zijn daddy druk bezig in de badkamer, daar ben ik ook erg dankbaar voor.
  4. Spontane gesprekken met winkeliers. Wat fijn dat we weer kunnen winkelen en naar onze favoriete lokale winkeliers kunnen gaan! Na mijn tandartsbezoek ging ik naar mijn favoriete spirituele winkeltje eressea in Gouda en had ik een leuk gesprek met de winkelier.
  5. Inspiratie hebben voor mijn blog. De afgelopen maanden had ik weinig energie en plezier om voor mijn blog aan de slag te gaan. Ik merk nu ik weer wat beter in mijn vel zit en de vermoeidheid is verminderd ik weer de energie en de zin krijg om aan mijn blog te werken! Ik heb nu ook mijn bureau op de logeerkamer neergezet met mijn eigen spulletjes, dat geeft mij ook weer inspiratie.
  6. Tulpjes plukken uit eigen tuin. Klein geluk! Ik kon tulpjes plukken uit mijn eigen tuin en in een vaasje zetten. Ziet er ontzettend leuk uit.
  7. Samen lunchen met mijn moeder. Mijn mem kwam een dagje met de trein naar Breda, we hebben gezellig bijgekletst, gewandeld en geluncht op het terras. Genieten!
  8. Kleine dingen! Lekker koken, knuffelen met Mike, op de bank een goed boek lezen, het getik van de regen op de ramen..
  9. Ontdekken van een boekenbiebje. Ik was in de veronderstelling dat er in onze buurt geen boekenbiebje was. Tijdens een ochtend wandeling met Broutje ontdekte ik dat er een paar straten verder er een is! Ik ben direct boeken gaan verzamelen en er in gaan zetten.

Waar ben jij dankbaar voor?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Tulpen plukken uit eigen tuin lijkt me geweldig! En ik herken het wel dat zo’n gewoonte om elke dag iets op te schrijven kan versloffen, maar ik vind het net als jij heel waardevol. Tegenwoordig doe ik het vaak van de vorige dag even bij het ontbijt. Vind ik ook wel fijn werken.

Geef een antwoord

Sluit Menu