Bijzonder overnachten in Marrakech: Riad Jemaa El Fna

Bijzonder overnachten in Marrakech: Riad Jemaa El Fna

Marrakech is een prachtige plek om je zintuigen nieuwe prikkels te doneren. Mij maak je erg blij met een bijzondere plek om te overnachten. Het lijkt mij een leuke nieuwe rubriek: ‘bijzonder overnachten in’. Vandaag deel ik met jullie de riad Jemaa el Fna in hartje Marrakech! Kijk je mee?

Wat is er zo fijn hier?

Marrakech is een stad vol met een diversiteit aan prikkels. Het is een lust voor het oog! Na een paar uurtjes in de medina te zijn rond gestruind, is het prettig om jezelf even wat rust te gunnen. Aan het eind van een lange steeg (waar een ezeltje staat!), klop je op de grote massale deur, en doet de portier van de riad open. Je waant jezelf in het sprookje van 1001 nacht. Rust, kleur, prachtige Marokkaanse accessoires, en de meest gastvrije werknemers!

Wat krijgen we voor ontbijt?

Het ontbijt in Riad Jemaa el Fna is fantastisch! Je kunt ontbijten op het prachtige dakterras. De heren van het hotel staan al vroeg in de ochtend voor je klaar met een heerlijk ontbijtje. Je kunt natuurlijk genieten van de traditioneel Marokkaanse thee, maar er is ook koffie beschikbaar. Iedere ochtend is het een verrassing wat voor ontbijt je krijgt, van fruit, tot heerlijke broodjes, wafels, yoghurtje. Het is een feestje om hier te ontbijten.

Nog een aantal redenen om de Riad Jemaa el Fna te boeken:

  1. Bij Riad Jemaa el Fna kun je voor ongeveer 30 euro een hele middag met een lokale gids door Marrakech heen struinen. Echt een aanrader! Wij hadden een onwijs leuke lokale gids, en liet allerlei prachtige plekken zien. Ook plekken waar je zelf misschien niet snel de keuze maakt om naar toe te gaan (lees: kleine steegjes, markten met allerlei viezigheid haha!), juist komen op dit soort plekken de meest prachtige plekken naar voren.
  2. Nog een reden om met een gids Marrakech te bewonderen, onze gids heeft ons super goed geholpen met het onderhandelen in de Souks, en het vinden van een juiste prijs. Heel fijn om iemand bij je te hebben, die gewend is aan de gang van zagen. De souks kunnen erg overweldigend zijn.
  3. De werknemers van de Riad zijn erg gastvrij, ze geven je graag tips over de stad, en de mooiste plekjes en fijne restaurants. Je kunt ze altijd om advies vragen. Daarnaast vragen ze ook altijd hoe je dag was geweest, en hoe je het hebt ervaren. Ik hou ervan!
  4. Wil je graag een heerlijke massage boeken? Ook dit is geen probleem in de riad. Ik kreeg van Mike als verrassing een traditionele Marokkaanse massage. Kan niet missen als je naar Marrakech gaat. 🙂
  5. Ten slotte is Riad Jemaa el Fna een paradijsje om te zien! Je waant je in een rustgevend paradijs. De sfeer, de details, de prachtige accessoires. Het was een genoegen om in zo’n mooie riad te mogen slapen.

Als je naar Marrakech gaat, zou ik je deze riad graag willen aanraden!

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wat ziet het geweldig uit! Ik wil echt heel graag nog een keertje naar Marrakech, lijkt me geweldig 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu