Een momentje voor jezelf inplannen + 4 tips!

Een momentje voor jezelf inplannen + 4 tips!

Ik merk altijd als ik het druk heb met school en stage dat ik het lastig vind om een momentje voor mezelf in te plannen. Je hebt een overvolle agenda, moet nog zo onwijs veel huiswerk maken, en je wilt graag nog je vriendinnen zien. Ja alles in overvloed! Druk druk druk. Maar hoe zorg je ervoor dat je toch tijdens deze drukke dagen een momentje voor jezelf hebt? Ik geef jullie mijn ervaring en 5 tips. 


Ik heb op dit moment in mijn dagelijks leven onwijs druk. Lange dagen school tot 4 / 5 uur, nog met de trein naar huis reizen dus pas laat thuis. Ook twee dagen stage van half 9 tot 5 uur. Tijd maken voor vriendinnen, en meestal in het weekend bij Mike. Ik blijf het lastig vinden. Ik was vaak helemaal verrot na zo’n lange week.

Ik plande meer tijd voor mezelf in, met behulp van to-do lijstjes had ik een goed overzicht wat ik nog moest regelen en moest doen voor stage of school. Zo hield ik meer tijd over voor dingen zoals een boek lezen, gtst kijken, even langs vriendinnen gaan enzovoort. Bij mij is vaak het probleem dat ik het groter maak dan dat nodig is.


4 tips om momentje voor jezelf in te plannen. 


– Gun jezelf een bepaalde tijd voor jezelf, bijvoorbeeld op maandag avond 2 uurtjes sporten en mijn hoofd leeg maken.

– Maak er tijd voor vrij, die opdracht kan ik morgen ook nog maken en is al bijna af dus no stress. Vanavond ga ik gewoon eventjes tijdschriftje lezen en bellen met vriendinnetjes.

– Maak een planning van dingen wat je moet doen, en plan ondertussen ook rust momentjes in.

– Een momentje voor jezelf kan zijn: in bad gaan, nageltjes lakken, boek lezen, knuffelen met je moeder, muziek luisteren enzovoort. Accepteer dat je dat wel eens nodig hebt en niet een lopende robot ben die non-stop dingen alleen maar kan doen.

Hebben jullie er wel eens last van dat je het lastig vind om zo’n momentje voor jezelf in te plannen? 

Liefs, Evelien

Deze post heeft 10 reacties

  1. Wat een fijne tips! Me time vergeet ik nog veel te vaak in te lassen.

  2. Leuke tips! Het momentje dat ik voor mezelf vrijmaak is mezelf verwennen met bloggen en andere blogs lezen, hier kan ik zo van genieten 🙂

  3. Wat een handige tips. Ik heb wel wat meer tijd voor mezelf nodig, heb ook erg drukke weken!
    xxx

  4. Wat een fijne tips! Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook altijd drukdrukdruk ben en dat me-time er wel eens bij inschiet.
    Liefs Tara

Geef een antwoord

Sluit Menu