Mijn grote nieuws | Ik heb een nieuwe baan!

Mijn grote nieuws | Ik heb een nieuwe baan!

Ik heb ontzettend leuk nieuws wat ik graag met jullie wil delen. Ik heb een nieuwe baan! Ik ben dol enthousiast en ik kan niet wachten om te beginnen. Een onwijs spannende stap om te zetten, want ik zeg mijn vast contract op, maar ik vind het toch belangrijker om mijn hart te volgen. Ik wil jullie er graag alles over vertellen.

Mijn eerste ‘echte’ baan achter mij laten

Sinds ander halfjaar werk ik bij GGZ Breburg in Tilburg. Mijn eerste echte baan met mijn papiertje op zak! Ik heb op deze plek de ruimte gekregen om te leren en ervaring op te doen. Het prettige was dat mijn collega’s open stonden voor een ‘vers van de pers’ afgestudeerde agoog. Binnen breburg heb ik ook twee coachingstrajecten gehad, een traject voor mijn perfectionisme en een loopbaantraject. Over het loopbaantraject zal ik binnenkort meer delen.

Al een langere tijd liep ik er tegenaan dat mijn huidige werk niet bij mij past. Ik zit meer in de zwaardere kant van de zorg, waar er ook gewerkt wordt met verplichte zorg. Verplichte zorg is iets waar ik mij totaal niet prettig bij voel. Daarnaast zie ik nu een klein stukje van de GGZ (betreft psychische kwetsbaarheden), maar ik zou het juist de geestelijke gezondheidszorg breder willen benaderen.

Door het loopbaantraject ben ik erachter gekomen dat vrijheid, eigen regie, creativiteit en verbinding voor mij erg belangrijke waarden in een baan zijn. Het verlangen naar een creatieve baan als zelfstandige blijft nog steeds kriebelen. Ik ga nu naast mijn werk een ochtend per week plannen voor mijn blog. Het helpt voor mij om het daadwerkelijk in mijn agenda te noteren zodat ik er echt tijd voor maak. Ook merkte ik dat ik veel energie kwijt was aan mijn werk, waardoor ik niet meer de energie voelde om aan mijn blog te werken of met andere creatieve zaken bezig te zijn. Nu weet van mijzelf dat dit een van de eerste signalen zijn om bewust ervan te zijn dat ik wat meer tijd voor mezelf moet nemen, en of het pad wat ik op dat moment bewandel, wel de juiste is. Ook blijf ik loopbaanmogelijkheden voor mijzelf onderzoeken, zou trekt mij het onderwijs ook erg, droom ik van een eigen bed en breakfast, coach voor ADHD/HSP of beeldend therapeut, mogelijkheden en interesses zat!

Mijn nieuwe baan…

Ik ga per 1 augustus starten bij mijn nieuwe baan in Breda. Ik ga werken als coördinerend behandelaar bij Buurtzorg-T. Het is een kleinschalig, zelfsturend team waarbij je vrijheid hebt waar ik naar zocht. Ook wordt er niet gekeken naar ‘labels’, waar ik ook volledig achtersta. Ik vind het veel fijner om naar de mens te kijken in plaats van het hokjes denken. Er wordt gewerkt met een methode waar ik ook erg enthousiast van wordt. Het gesprek voelde direct erg prettig aan, ik voelde me op mijn gemak en merkte dat ik met veel energie het gesprek uit liep. Een halfuur later werd ik direct al gebeld dat ze mij graag wilde hebben.

Ik merk gelijk dat er een last van mijn schouders afvalt, doordat ik een keuze heb kunnen maken. In het afgelopen jaar heb ik al meerdere sollicitatie gesprekken gehad en telkens was het het niet. Bij dit gesprek sprak mijn gevoel boekdelen en dat op een positieve manier. 🙂

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met afronden, praktische zaken op orde brengen, maar ook alvast afscheid nemen van mijn caseload. Nu heb ik 2,5 week vakantie, ik probeer nu echt tijd voor mezelf te nemen. Zo heb ik afgelopen week met vriendinnen afgesproken, ben ik gaan lunchen met mijn opa en oma en moeder en ben ik vandaag gaan zwemmen bij de Asterdplas en heb ik in het park gezeten met Brout en een goed boek. Heerlijk! Volg mij op Instagram om vakantiekiekjes voorbij te zien komen. Mijn laatste werkweek, heb ik een soort feestweek ervan gemaakt, waarbij ik de tijd neem om afscheid te nemen van de cliënten en leuke activiteiten te plannen, onder andere bijvoorbeeld een ijsje halen.

Het voelt goed, tijd voor een nieuw hoofdstuk. Hopelijk gaat mijn energie en creativiteit weer meer stromen! Ik heb er zin in. Ik heb geleerd dat naar jezelf luisteren onwijs belangrijk is.

Heb jij recentelijk nog een belangrijke keuze gemaakt?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een stap! Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan. Volgens mij is het er één die je heel veel leuke, mooie nieuwe dingen gaat brengen.

    1. Bedankt Naomi, ik ben onwijs benieuwd hoe het gaat verlopen!

      Liefs,
      Evelien

  2. Gefeliciteerd Evelien! Hopelijk gaat dit een baan zijn die beter bij jou past. Toevallig heb ik afgelopen jaar hetzelfde proces doorgemaakt, dus het lijkt net of ik mijzelf teruglees haha 😉

Geef een antwoord

Sluit Menu