Een inkijkje in ons voortuintje!

Een inkijkje in ons voortuintje!

We hebben het afgelopen jaar ons voortuintje opgepimpt! Het was een tuin met ontzettend veel tegels. Wij houden juist van veel groen en mooie bloemen! Vandaag laat ik jullie ons voortuintje zien. Kijken jullie mee?

Tegels wippen

Onze tuin lag vol met grote antracieten tegels, er was aan het begin van onze tuin ongeveer vijf tegels uitgehaald met daarbij passende bandjes. Dit was het enigste plekje waar we planten konden poten, ieniemini dus. Het is wel een hele fijne basis waar we zelf onze eigen draai aan kunnen geven.

Tegels uit je tuin halen heeft diverse voordelen, onder andere:

  • Groen verkoelt met warme dagen, als je veel tegels hebt blijft de warmte makkelijker hangen;
  • Als het regent kan het regenwater beter weg. Als het regenwater niet weg kan, kan het het riool overbelast raken of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen.
  • Planten zijn natuurlijk ook goed voor de biodiversiteit in je eigen tuin! Zo ben ik dol op een vlinderstruik. Makkelijk in het onderhoud en het geeft prachtige bloemen voor de vlinders.

In onze tuin voortuin hebben we een stuk of 10 grote tegels weggehaald. Een aantal van de tegels hebben we kunnen hergebruiken om bandjes van te maken voor de bakken. De tegels werden dus ook weer hergebruikt. Het ziet er een stuk gezelliger uit, het geeft een mooi aanzicht en vergroot de biodiversiteit in de tuin. Er komen diverse insecten op onze tuin af, maar ook veel vogeltjes. Wat ik erg leuk vind om te zien.

Je kunt meedoen met het NK Tegelwippen, allerlei gemeentes in Nederland doen mee. Via de website kun je er meer over lezen. Ik ben enthousiast!

Duurzaamheid

Duurzaamheid vind ik erg belangrijk, spullen hergebruiken, maar ook vanuit financieel oogpunt. We zijn starters, dus we kunnen niet ultra dure spulletjes veroorloven. Ik vind het een sport om tweedehands items op de kop te tikken. In onze tuin hebben we bloempotten van de kringloop, ons rozen rekje hebben we gekregen van mijn ouders want zij gebruikten hem niet. Van mijn schoonouders hebben we het stoeltje gekregen waar een bloempot op staat en hebben we diverse tuinbeeldjes gekregen. Dus dat is onwijs leuk!

Bovenstaand hekje hebben we op straat gevonden, er zat eerst een kapotte bak onder. Mike heeft de bak eraf gezaagd en het hekje goed in de grond vast gemaakt. Nu is het een hekje geworden voor onze frambozen en bramen plantjes.

Er miste nog een ding…

Al een langere tijd willen we graag een naam/huisnummerbord. We hadden al wel een nummerbordje, maar die was echt vre-se-lijk! Ik ben erg blij met ons nieuwe naambordje. Bij fotocadeau kun je een naambordje bestellen. Ze hebben prachtige en hippe prints. Je kunt zelf een naambordje ontwerpen, daarbij kun je de kleuren, prints, vorm en het formaat zelf kiezen. Hoe leuk is dat? Een eigen gepersonaliseerd naambordje. Een naamplaatje is gemaakt van aluminium en is van hoogwaardige kwaliteit. Het is gemaakt van roestvrij staal, dus de kwaliteit blijft mooi. De print heef een superscherpe bedrukking op het aluminium, onze namen en huisnummer zijn goed te lezen. Tip: je hebt nu een kortingsactie in verband met vaderdag, dus kun je een naambordje bestellen met leuke korting!

Ben jij ook gek op tuinieren?

Liefs,
Evelien

*Ik heb producten ontvangen ter review.

Deze post heeft een reactie

  1. Wat is dat gezellig geworden zeg! Heerlijke plek om lekker naar je minibieb te kijken;).

Geef een antwoord

Sluit Menu