4 manieren om meer sfeer in je woning aan te brengen!

4 manieren om meer sfeer in je woning aan te brengen!

Van mijn eigen woning inrichten word ik erg blij. Ik kan uren bezig zijn met leuke combinaties te maken of spullen op een andere plek neer te zetten en te stylen. Regelmatig krijg ik ook complimenten dat alles in ons huis zo verschillend is (denk aan alle kleuren en materialen), maar dat het toch bij elkaar past. Vandaag wil ik vier tips met jullie delen hoe je meer sfeer aan kunt brengen in huis.

Breng persoonlijkheid aan

Een van de fijnste dingen aan een eigen woonplek is als het je direct omarmt als je thuis komt. Een fijne woning is je eigen thuis kom haven. Voor mij is het erg belangrijk dat mijn woning persoonlijkheid uitstraalt. Onder persoonlijke spullen kun je denken aan mooie familiestukken, zo heb ik bijvoorbeeld in mijn vitrine kast vijf borrelglaasjes staan die van mijn oma haar moeder zijn geweest, hebben we een oude camera van Mike zijn opa en hangt er in de gang een kapstok die cadeau is gedaan aan mijn opa en oma voor hun trouwerij. Ik hou ervan om oud met nieuw te combineren. Vooral als oude spullen van familieleden komen. Daar hecht ik erg veel waarde aan. Soms passen items niet helemaal in je interieur, je kunt er dan ook voor kiezen om het een nieuwe look te geven. Dit kun je doen door het in een nieuwe kleur te schilderen, of door de greepjes te vervangen voor leren handgreepjes of een nieuwe knop. Geeft het item direct een nieuw uiterlijk!

Ook zie je in onze woning veel kunst en souvenirs van onze vakanties. Zo hebben we een schilderij in de woonkamer hangen die we hebben gekocht tijdens onze vakantie op Texel. Hangen er borden in de keuken uit Marokko en heb ik schalen uit Griekenland in onze vitrinekast staan. Spullen met een verhaal brengt direct veel sfeer in een woning.

En ten slotte kunnen persoonlijke foto’s niet missen! Wij zouden bijvoorbeeld in onze gang een muur met allerlei persoonlijke foto’s willen. Mijn tip is om dan te kiezen voor dezelfde lijsten om de rust wel te bewaren.

Kies voor natuurlijke materialen

Kies voor natuurlijke materialen in je huis. Denk aan hout, leer, wol, velvet, een zachte stof. In de woonkamer hebben wij een cognac kleurige bank, daarbij heb ik een okergeel velvet stoeltje gecombineerd en ligt er een okergeel plaid gemaakt van schapen wol. Door de diverse materialen te combineren creëer je snel een fijne sfeer. Je kunt dit ook doorvoeren in de keuken of in de badkamer. Je kunt ook planken ophangen in de keuken of in de badkamer met leren plankdragers. Zo laat je de materialen ook in andere ruimtes terug komen. Het staat onwijs stoer en het geeft je interieur net even een andere twist! Ze hebben veel keuze voor de kleuren van de grepen. Dus voor ieder interieur wel iets passends.

Bloemen & planten

Bloemen en planten zijn een must in je woning! Van een mooi boeket op tafel kan ik erg gelukkig worden. Groen brengt ook veel sfeer en rust in je woning. Heb je niet zulke groene vingers? Dat is ook geen probleem, zet een keer per week een kruisje op je kalender en geef dan al je planten wat water. Daar hebben de meeste planten baat bij!

Kleur!

En mijn laatste tip is kleur! Bij kleur hoef je niet direct aan warme tinten te denken. Nergens in mijn woning heb ik een witte muur, je kunt ook kiezen voor lichte pastel of aarde tinten. Dit brengt direct warmte en sfeer in de woning. En geeft weer een heel ander effect dan wit. Ik ben ook helemaal fan van de donkere warme tinten: okergeel, terracotta, bordeaux.. Love it!

Hoe brengen jullie sfeer aan in je interieur?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Die aardbeienvaas blijf ik zó mooi vinden! Ik vind een ‘vol’ huis bij anderen altijd mooi en bij mezelf ook wel, maar ik merk dat ik er te onrustig van wordt. Bij mij dus vooral sfeer met hier en daar een hoekje met foto’s, maar verder vooral rust in huis.

    1. Ah bedankt Naomi! Ik blijf de aardbeienvaas ook zo leuk vinden.

Geef een antwoord

Sluit Menu