Positief naar je lichaam kijken

Positief naar je lichaam kijken

De zomer is aangebroken! Een fijn seizoen met lekker weer, bloemen die in bloei staan en het kunnen genieten van een fijne stranddag. Het is ook het seizoen dat je meer van je lichaam kunt gaan laten zien. Helaas kan dit gepaard gaan met onzekere gevoelens over je lichaam. Vandaag wil ik met jullie een aantal tips delen om positiever naar je lichaam te kijken. Lees je mee?

Koop een bikini die past bij jou én waar je je prettig in voelt!

Een van de belangrijkste dingen vind ik een fijn zittende, comfortabele en leuke zwemoutfit. Dit kan een bikini, of een badpak zijn. Het belangrijkste is dat je je goed voelt in je zwemoutfit! Dit is voor mij een grote bepalende factor waardoor ik mij al een stuk prettiger kan voelen. Ik draag graag een bikini met een hogere aansluiting bij mijn borsten en een hoog aansluitend broekje. Hier voel ik mij prettig in, en op mijn gemak. Dat is het belangrijkste! Daarnaast draag ik graag accessoires die je zwemoutfit net wat leuker maken!

Goed zittende lingerie

Goed zittende lingerie is ook zo’n belangrijke factor, hierdoor voel ik mij ontzettend prettig en het is een fijne basis voor je outfit. Hierdoor valt je kleding ook een stuk mooier! Bij de online webshop LASCANA heb je diverse mooie bikini’s en lingerie. Zowel voor reguliere maten maar ook voor grote maten. Er is een grote diversiteit aan keuze, dus voor ieder wat wils! Daar zul je vast een passende fit vinden die je leuk vindt en bij jou past. Op de website is er ook nog een kopje met advies. Er is een artikel met daarin figuuradvies voor lingerie. Of je nu een appel, peer, of een recht figuur hebt, bij elk soort figuur wordt een advies gegeven. Dit kan je helpen om een goede keuze te maken.

Positieve affirmaties

Affirmaties zijn positieve gedachten die door herhalen versterkt worden en zich in je leven gaan manifesteren. Het zijn eigenlijk positieve teksten die je tegen jezelf zegt en regelmatig herhaalt. Je spreekt jezelf positief aan. Met positieve affirmaties kun je leren om je lichaam én jezelf te accepteren zoals je bent.

Voorbeelden van affirmaties kunnen zijn:

  • Ik accepteer mijzelf zoals ik ben;
  • Ik ben goed genoeg;
  • Ik vergelijk mezelf niet met anderen;
  • Mijn lichaam brengt mij elke dag naar mooie plekken;
  • Ik accepteer mijn lichaam zoals het is;
  • Ik wees lief voor mezelf;
  • Ik ben zoals ik ben;
  • Ik ben blij met mezelf;
  • Elk lichaam is mooi;
  • Ik vind acceptatie met mezelf.

Neem de tijd om jezelf in de spiegel te bekijken

Als ik naakt of in mijn ondergoed voor de spiegel sta gaat mijn focus al snel over op de punten waar ik minder tevreden over ben. Het lijkt wel alsof ik dan inzoom en alleen maar negatieve aspecten zie. Het lukt niet om te relativeren, of om de negatieve gedachten aan de kant te schuiven. Mijn buik, de putjes in mijn billen, mijn grote voeten, of stevige bovenbenen. 

De andere keer -als ik beter in mijn vel zit- kan ik juist goed mijn lichaam in holistisch perspectief zien. Dan zie ik de punten waar ik minder tevreden mee ben (maar wat ik dan oké vind!), maar ook de delen van mijn lichaam wat ik waardeer en wat ik mooi vind. 

Probeer te kijken zonder oordeel naar je lichaam. Focus je niet op bepaalde delen van je lichaam, maar kijk naar het gehele plaatje. Gun jezelf de tijd om dit te ondernemen en ga bij jezelf na hoe je je erbij voelt, al is het een klein lichaam deel wat je mooi vindt. Daar begint het mee. Beetje bij beetje kun je je lichaam leren omarmen en accepteren zoals je lichaam is.

Dit zijn voor mij fijne manieren om bewust bezig te zijn met positief naar je lichaam te kijken. Heb jij zelf nog fijne manieren hoe je dit doet? Laat het dan weten in een reactie. Dan kunnen we de tips met elkaar delen!

Liefs,
Evelien


Geef een antwoord

Sluit Menu