Leesvoer tips!

Leesvoer tips!

Met zulk druilerig weer is het een fijne bezigheid om met een goed boek op de bank te zitten. Ik ben dol op lezen, zo zit het verweven in mijn avondroutine, maar ook tijdens een vrije dag maak ik graag tijd vrij voor een goed boek. In dit artikel deel ik een aantal naar mijn mening goede titels! Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral mee.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Bij autisme kun je een stereotyperend beeld hebben, structuur, iemand raakt gefrustreerd als iets niet loopt zoals hij/zij wil… In dit boek wordt door Bianca Toeps (die zelf de diagnose Autisme Spectrum Stoornis heeft) uitgelegd wat Autisme inhoudt. Dit doet ze door haar eigen verhaal en ervaringen te delen. Met humor! Aanrader.

Druks, mijn (on)rustige leven met ad(h)d

Ad(hd) is voor mij altijd iets onduidelijks geweest. Natuurlijk wist ik dat bij ad(h)d drukte komt kijken, maar wat en hoe wist ik niet. In mijn werkveld kom ik deze diagnose steeds meer tegen waardoor ik besloot dit boek te lezen. Francien Regelink neemt je mee in haar leven met ad(h)d. Ze legt uit wat het inhoudt, dat je erg gevoelig bent en voor je gevoel er een sneltrein door je hoofd heen kan denderen. Dit boek heeft mij ontzettend veel inzichten gegeven, daarbij is het luchtig geschreven en blijft het je aandacht trekken.

Generatie ei

Generatie ei! Millennials oftewel generatie y zijn geboren tussen 1985 en 2000. De generatie waarbij perfectionisme, faalangst en keuzestress een grote rol speelt. Rosa Surachno deelt in dit boek tips om hiermee om te gaan en diverse inzichten. Maar ook waardoor deze generatie zoveel last heeft van stress klachten en burn-outs steeds meer voorkomen. Voor mij was het boek erg verhelderend dat er meerdere mensen van deze leeftijd last hebben van perfectionisme en faalangst.

Niet perfect is ook perfect

Dit compacte boekje trok direct mijn aandacht door de vrolijke illustraties op de cover, maar ook aan de binnenkant. Dit boekje deelt inspirerende tips en quotes over perfectionisme, en hoe je dit juist kan tackelen. Mijn favoriete quote was: zelf-liefde, zelf-waardering, zelf-zorg, er is een reden dat ze allemaal met zelf beginnen: je kan ze niet in anderen vinden. Prachtig.

Knap voor een dik meisje

Dit boek las ik in een ruk uit, ik vond het adembenemend. Het boek heb ik gelezen met een lach en een traan. Tatjana deelt hierbij haar eigen kwetsbare verhaal. Al haar hele leven krijgt ze zolang ze zich kan herinneren ongevraagd commentaar over haar lichaam. In dit boek neemt ze zelf de regie en doet ze openhartig verslag van het leven als dikke vrouw in een land waar dun zijn de norm is. Echt een aanrader!

Heb jij nog een leestip? Laat het mij weten in een reactie.

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. ‘Knap voor een dik meisje’ vond ik ook heel indrukwekkend. En qua tips denk ik dat je de boeken van Judith Visser over autisme ook wel kunt waarderen: Zondagskind en Zondagsleven.

Geef een antwoord

Sluit Menu