Self care: mijn bullet journal!

Self care: mijn bullet journal!

Ik merk nu ik veel op mijn werk met mijn mind bezig ben, ik erg behoefte heb aan praktische activiteiten. In mijn vrije tijd heb ik behoefte om dingen te doen! Creativiteit vind ik een fijne manier om ontspanning te vinden. Vandaag wil ik het hebben over een self-care activiteit: creatief bezig zijn met je bullet journal!

In mijn boekenkast staat mijn bullet journal wat te verstoffen. Een maand zit ik dan goed in de flow en daarna blijft mijn bullet journal een beetje liggen. Ik hou van lijstjes maken, creatief bezig zijn en Pinterest afstruinen naar inspiratie. In de maand maart wil ik in mijn bullet journal dagelijks noteren waar ik dankbaar voor ben. Dagelijks kijken naar waar ik blij mee ben of waar ik dankbaar voor ben zorgt ervoor dat ik positiever in mijn dagen sta. Naast de vervelende en stressvolle dingen die gebeuren, gebeuren er ook ontzettend veel fijne dingen. Het is voor mij een erg fijn self-care moment om ze op te schrijven, en ze ook na te kunnen lezen als je hier behoefte aan hebt.

In mijn bullet journal vind ik het prettig om inspirerende knipsels op te plakken, onder andere van leuke tijdschriften maar ook scheurkalenders. Dingen wat ik graag zou willen onthouden en wat iets meer aandacht zou mogen krijgen.. Mooie quotes, fijne plaatjes, of vrolijke stickers. Je kunt zelf stickers maken. Je kunt stickers ontwerpen voor je (eigen) bedrijf, of ter promotie van je website/blog. Maar je kunt ook voor je plezier stickers maken. Stickers doen mij altijd denken aan mijn jeugd, ik werd er altijd zo blij van! Je kunt natuurlijk ook een motiverende quote printen op een sticker. Je kunt ze op een spiegel plakken om jezelf dagelijks een fijne reminder te geven, maar je kunt ze natuurlijk ook in je bullet journal een plekje geven.

In de maand maart wil ik dus in mijn bullet journal meer stil staan bij fijne dingen en dit ook bewust opschrijven. Doordat ik dingen opschrijf, blijft het bij mij beter bekleven. Ook helpt schrijven mij om stressvolle situaties te overzien en een plekje te geven.

Creatief bezig zijn met knipsels, stickers, fine liners en woorden is een fijne manier om uit je hoofd te komen. Vroeger was ik hier regelmatig mee bezig en ik ervaarde er veel plezier aan. Tijd om mijn bullet journal er vaker bij te pakken en meer tijd offline en uit mijn hoofd door te brengen. Offline is de manier om mijn hoofd leeg te maken en mijn batterij op te laden.

Wat is voor jou een fijne manier om je hoofd leeg te maken?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Logisch eigenlijk, dat je wat meer praktisch bezig wilt zijn naast je werk. Ik houd in mijn journal ook bij waar ik dankbaar voor ben en ik vind dat heel waardevol. Knipsels erin vind ik een goed idee. Die liggen nu toch vaak een beetje ergens ‘vergeten te worden’.

  2. Ik maak ook graag mijn hoofd leeg door in mijn bullet journal te schrijven of te tekenen. Ontspannend en heerlijk creatief bezig zijn; inderdaad een mooi stukje self care.

Geef een antwoord

Sluit Menu