Klein geluk – de ansichtkaart

Klein geluk – de ansichtkaart

Geluk zit vaak in de kleine dingen. Post, of specifiek genoemd ansichtkaarten kunnen mij erg blij maken. Een kleine handeling, maar het tovert toch altijd weer een glimlach op het gezicht.

Een kaartje sturen brengt mij altijd veel klein geluk. Het begint al bij het uitzoeken van een kaartje. Ik heb zo mijn favoriete winkels waar ik de schattigste of vrolijkste kaartjes kan vinden: Eressea in Gouda, Odin supermarkt en bij de Intratuin. Ik zorg dat ik altijd een voorraad aan kaartjes en postzegels in huis heb, zodat ik altijd wat achter de hand heb. Ik ga ook niet op zoek naar kaartjes, maar als ik een leuke tegenkom gaat die mee.

Tegenwoordig worden vaak lieve woorden, sterktes en felicitaties via WhatsApp, berichtje op Facebook of een belletje gedaan. Natuurlijk niks mis mee, maar echte ‘post’ is zoveel leuker! Het moment dat een kaartje op je mat valt, handgeschreven en je kunt ze een plekje geven in je huis.

Met volle aandacht de tijd nemen voor een kaart bezorgt niet alleen de ontvanger een gelukmomentje, maar ook de afzender. Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat schrijven met pen en papier allerlei goeds doet voor je brein. Het ordent je gedachten en het prikkelt je creativiteit en inspiratie.

Stuur jij graag een kaartje?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Helemaal mee eens. Een kaartje voelt echt als een warme knuffel van iemand. Ik doe het te weinig, dus daarom heb ik, samen met iemand anders, voor december de challenge opgezet om drie kaartjes per week te sturen. Leek ons wel een mooi iets in de gekke decembermaand die gaat komen.

Geef een antwoord

Sluit Menu