8 tekenen dat ik een (klein) beetje volwassen ben

8 tekenen dat ik een (klein) beetje volwassen ben

Twee weken geleden mocht ik 24 kaarsjes uitblazen, 24 jaar alweer! Afgelopen jaar heb ik veel dingen mogen leren en voel ik me steeds meer volwassen. Van grote dingen zoals een hypotheek afsluiten, maandelijkse kosten aflossen tot het wandelen met onze hond. Vandaag deel ik 8 tekenen dat ik een klein beetje volwassen ben.

  1. Maandelijks worden er vaste lasten afschreven. Naast mijn reguliere kosten zoals de zorgverzekering, autoverzekering, wegenbelasting en telefoonkosten, betaal ik nu ook maandelijks een hypotheek. Ik voelde me écht volwassen op het moment dat de hypotheek voor het eerst werd afgeschreven.
  2. De maandelijkse lasten lopen ook op als je een eigen huis hebt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het soms zonde vind om te zien hoeveel geld je per maand kwijt bent aan verzekeringen en vaste lasten. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden om te bezuinigen op je vaste lasten. Online kun je gemakkelijk verzekeringen vergelijken, Bij geld.nl kun je eenvoudig vergelijken en wordt het grootste aanbod aan financiele producten in kaart gebracht. Je kunt onder andere woonverzekeringen, zorgverzekering en autoverzekeringen vergelijken. Daarnaast kun je een autoverzekering berekenen en de best passende en voordeligste autoverzekering afsluiten. Zo kun je gemakkelijk en snel geld besparen!
  3. Mijn diploma in ontvangst nemen! Vorige week ben ik op en neer naar Amsterdam gereden om eindelijk mijn GGZ-agoog diploma te ondertekenen en in ontvangst te nemen. Het ging helaas anders dan normaal, maar ik heb mijn diploma eindelijk in bezit. Zo tof om nu écht afgestudeerd te zijn!
  4. Sinds begin oktober ben ik aan de slag als casemanager bij een GGZ-instelling in Tilburg. Het is mijn eerste echte baan en het biedt gelijk voldoende uitdaging. Het feit dat je nu geen stagiaire of leerling meer bent en verantwoordelijk bent voor je eigen caseload vind ik stiekem wel heel tof én voel ik me volwassen door.
  5. Iets kleins zoals de wekelijkse boodschappen doen geeft mij ook een gevoel van volwassenheid. Ik winkel bewust lokaal, zo ga ik langs de Toko, de Turkse slager, de bakker en de groenteboer. Daar vind ik de lekkerste producten en steun ik lokale winkels in de buurt. Ook hou ik graag de bonus aanbiedingen in de gaten bij de Albert Heijn.
  6. Een eigen huisdier hebben! Wat zijn we blij met lieve Broutje. Sinds drie maanden woont Brout bij ons. Een eigen huisdier hebben is voor mij ook echt een moment van volwassen worden. Oftewel: huisje, boompje, beestje!
  7. Vaste poetsdag! Op mijn vrije dag poets ik altijd het hele huis en doe ik vaak de boodschappen. Toen ik nog thuis woonde besteedde ik mijn vrije dagen aan mijn studie, of las ik een goed boek. Ik probeer nog steeds momenten voor mezelf in te plannen, maar ik heb ook pas rust als het huis netjes is haha… iets met perfectionisme. 😉
  8. Ik kijk met wat meer compassie naar mezelf. Ik probeer meer te luisteren naar waar ik behoefte aan heb. Zo lees ik graag een boek, kijk ik een film of spreek ik af met vriendinnen. Lief zijn voor jezelf is ontzettend belangrijk. Zeker in de tijd waar we ons nu in bevinden.

Op welke momenten voel jij je echt volwassen?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Wat een stappen heb je gezet! Dat van die poetsdag is zó herkenbaar. Ik voel me vooral altijd heel volwassen als ik ’s morgens al vroeg in de supermarkt sta, tussen de ‘echte huisvrouwen’. Want help, maakt dat er van mij dan ook één?;)

Geef een antwoord

Sluit Menu