4 tips om de buitenkant van je huis aan te kleden!

4 tips om de buitenkant van je huis aan te kleden!

Als we aan gezelligheid denken kijken we vaak naar de binnenkant van de woning. Een fijne sfeer, comfortabele meubels, kunst aan de muur.. Maar de buitenkant van het huis bepaalt ook wel degelijk de sfeer! Vandaag deel ik vier tips om de buitenkant van je huis aan te kleden en/of op te knappen. Lees je mee?

Maak je voortuin gezellig!

Ik ben dol op gezellige voortuintjes. Ik kan er ontzettend van genieten als ik een wandeling maak met Brout en ik gezellige voortuintjes van anderen kan bewonderen. In de wintermaanden is het extra genieten, want vaak hangen er gezellige lampjes en leuke kransen aan de deur.

In het najaar poot ik bloembollen en viooltjes (zijn winterhard!). Zo probeer ik toch nog een beetje gezelligheid te behouden in de voortuin. Voor de december maand wil ik kijken of ik een mini kerstboompje kan plaatsen en of ik leuke buitenversiering kan scoren.

In het voorjaar zou ik graag een rode klimroos willen planten, ik ben dol op rood en mooie rozen. Creëert ook gelijk een gezellige uitstraling!

Fleur de deur op!

Ik hou van gekleurde deuren. Je kunt ervoor kiezen om de voordeur een nieuw kleurtje te schilderen, ik heb zelf een zwak voor rode deuren. Een deur verwelkomt je gelijk en is ook naar mijn mening vrij bepalend voor de uitstraling van het huis. Vind je de deur schilderen te ingrijpend? Dan kun je er ook voor kiezen om een vrolijke krans op te hangen. Vind ik zelf er ook erg gezellig uitzien.

Gevelbekleding

Bij onze woning hebben we een ijzeren plaat op de voorkant van het huis. Sommige mensen in de straat hebben ervoor gekozen om de plaat weg te halen en nieuwe gevelbekleding te plaatsen. In de toekomst zou ik dit ook nog erg graag willen aanpakken, er zijn diverse soorten gevelbekleding. Zoals onder andere duurzame houten gevelbekleding, maar ook van steen, metaal of kunststof. Zoveel keuze! Misschien wordt het dezelfde kleur als de voordeur (antraciet), of kiezen we voor een vrolijke kleur. Het zal wel direct de uitstraling van de woning veranderen!

Kerstverlichting

In deze tijd van het jaar kun je als extra finishing touch gezellige kerstverlichting aanbrengen. Je kunt lichtjes in een boom doen, zet kleine kerstboompjes neer, of plaats kerstverlichting in de vorm van een ster, kerstboom of kerstman. Soms een beetje fout én misschien wat vroeg, maar juist in de tijd van nu mag de gezelligheid van de feestdagen wel wat eerder komen. 🙂 Vind je niet?

Besteed jij aandacht aan de buitenkant van je woning? En zo ja, op welke manier?

Liefs,
Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu