Natuur in je huis, zó doe je dat!

Natuur in je huis, zó doe je dat!

Ik ben dol op de natuur en op een fijn interieur! Je kunt de natuur ook naar binnen halen in je interieur en rust creëren. Vandaag deel ik een aantal tips op welke wijze je de natuur in huis kunt halen! Lees je mee?

Planten & bloemen

Planten en bloemen brengen direct groen en het natuurgevoel naar binnen. Je hoeft niet per se grote dure bossen bloemen in huis te zetten. Vaak staan er bij ons rozen, anjers, of gerbera’s op tafel. Simpel, maar wel erg gezellig! Daarnaast hoef je ook geen groene vingers te hebben om planten in huis te plaatsen. Laat je adviseren bij het tuincentrum, of doe research in boeken en op het internet. In huis heb ik een aantal planten die makkelijk in de verzorging zijn. Ik noem ze de ‘kronkelplant’ en de ‘stippenplant’. De stippenplant heet begonia maculata WightII en de kronkelplant heet Hatiora Salicorniodes. In dit artikel deel ik nog meer favoriete planten voor in je interieur!

Natuurlijke materialen

Naast planten en bloemen kun je ook kiezen voor natuurlijke materialen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: rotan, diverse houtsoorten, leer, wol, jute, touw, bamboe et cetera. Genoeg keuze dus! Je kunt kiezen voor kleine aanpassingen zoals een leren stoel, of een jute kleed. Je kunt het ook groter bekijken door een eiken vloer te plaatsen. Eiken vloeren geven direct een warme natuurlijke uitstraling aan het huis. Eiken vloeren zijn in diverse tinten verkrijgbaar. Dit komt doordat eikenhout zich goed laat afwerken met olie, lak of hardwax. Ik ben een groot fan van eikenhouten vloeren, het geeft sfeer en je haalt natuurlijke materialen naar binnen.

Wees creatief!

Tijdens een wandeling in de natuur kun je prachtige dingen tegenkomen. Zo liep ik recentelijk samen met Mike en Broutje in de weilanden. Er lagen prachtige gesnoeide pluimen in het gras, klaar om weggehaald te worden. Ik pakte diverse pluimen en knipte ze thuis kort. Ze staan nu al drie weken in mijn vrolijke aardbeien vaas. Wees creatief! Je kunt prachtige dingen in de natuur vinden voor in je huis.

De tuin is het verlengde van je huis!

Ten slotte wil ik jullie de tip geven om de tuin te betrekken bij het huis. Naar mijn mening is je voor- en achtertuin, of je balkon het verlengde van je huis. Door je tuin gezellig aan te kleden haal je ook de natuur naar binnen! Als je aan de eettafel zit en je kijkt uit over het prachtige groen, bloemen en misschien wel de dieren die in jouw tuin vertoeven. Genieten!

Hoe breng jij de natuur naar binnen?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Goed idee van die pluimen! Als ik vandaag op mijn rondje zoiets tegenkom, ga ik hier zeker aan denken.

Geef een antwoord

Sluit Menu