5 redenen waarom planten leuk en goed voor je zijn!

5 redenen waarom planten leuk en goed voor je zijn!

Ik ben dol op planten! Naar mijn mening geven planten ontzettend veel sfeer in huis. Naast dat planten erg gezellig staan in huis, heeft het ook diverse voordelen. Vandaag deel ik ze met jullie!

Planten houden je gezond

Wist je dat planten je gezond houden? Ik niet! Als je ontvankelijk bent voor griepvirussen in de winter, dan kan het helpen om een aantal planten in huis te plaatsen. Planten zijn als het ware natuurlijke luchtbevochtigers. Planten kunnen dus keelpijn, een verstopte neus of hoestklachten verminderen.

Verbeteren de concentratie

Helaas met de huidige tijd zullen veel mensen thuis moeten werken. Concentratie in je eigen woonomgeving is soms ver te zoeken.. Afleiding ligt mogelijk snel op de loer. Planten kunnen bijdragen aan een verbeterde concentratie, hier zijn diverse onderzoeken naar gedaan.

Planten brengen kleur en sfeer in huis

Naast dat planten diverse voordelen hebben brengt het ook veel kleur in je huis. Het zijn naar mijn mening de perfecte accessoires. Ik had in huis een aantal ‘loze’ plekken, ik plaatste er een grote pot met een plant erin met als gevolg dat het direct de kamer helemaal afmaakt.

Planten zijn relatief ‘goedkope’ opvullers

Planten zijn relatief goedkope opvullers, planten hoeven helemaal niet duur te zijn. Voor een paar euro kun je al een prachtige plant scoren. Grote planten zijn wel een stuk duurder, maar ook dat kun je anders aanpakken.

Koop bijvoorbeeld een ‘kleine’ plant en poot het in een grotere pot, zodat het de ruimte heeft om te groeien. Zo heb ik de ‘stippenplant’ gestimuleerd om te groeien door de pot te verwisselen, hij groeit nu als kool!

En ten slotte heb je diverse plantenasiels in Nederland, onder andere in Leiden. Hier kun je planten kneusjes adopteren! Een super tof initiatief om planten ‘kneusjes’ een nieuw huis te bieden.

Geen groene vingers? Geen probleem!

Hoe meer planten, hoe beter. Dat is de trend van dit moment. Als je geen groene vingers hebt, is dat zeker geen probleem. Je kunt ook kiezen voor kunstplanten. Tegenwoordig hebben ze prachtige kunstplanten die net echt lijken! Door kunstplanten te plaatsen hoef je niet om te kijken naar de verzorging, maar heb je toch groen in huis. Je kunt zelfs kiezen voor kunst hangplanten. Ik plaats hangplanten bijvoorbeeld graag op de kast! Maxifleur heeft een uitgebreide webshop waar je alle kunstplanten online kunt bekijken. Je kunt er kunstplanten van hoge kwaliteit vinden. Naast de webshop hebben ze ook een showroom, echter is de showroom in verband met COVID-19 nu tijdelijk gesloten. Je kunt wel veilig online kunstplanten shoppen. Maxifleur heeft voor ieder wat wils! Of je nu groene vingers hebt, of niet! 🙂

Hou jij ook van planten?

Liefs,
Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu