Rust creëren in huis | Ik deel vier tips.

Rust creëren in huis | Ik deel vier tips.

Thuis is mijn eigen uitvalbasis. De plek waar ik tot ontspanning kan komen. Het huis moet fijn aanvoelen en als een deken om je heen vallen als je thuiskomt. Rust is op allerlei diverse manieren te verweven in je huis. Vandaag deel ik een aantal tips met jullie.

Cocoonen in je eigen huis

Een van de heerlijkste dingen vind ik in de avond de gordijnen dichtdoen en cocoonen in je eigen huis. Wij hebben gekozen voor gordijnen, maar je kunt ook kiezen voor PVC jaloezieën. Wil je PVC jaloezieën kopen? Het heeft veel voordelen, PVC jaloezieën zijn duurzaam, van goede kwaliteit, en kunnen in de woonkamer, maar ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Mooie strakke jaloezieën kunnen net de ruimte afmaken, als je de jaloezieën of gordijnen dicht doet zorgt het voor dat gezellige sfeertje. Kaarsjes aan, sfeerlicht aan, een goed boek erbij en cocoonen op de bank, of tover je badkamer om tot een spa. Geniet van je me-time moment!

Comfortabele plekken

Zorg voor diverse comfortabele plekken in huis. Een fijne eetplek met comfortabele stoelen of een goed zittende bank. Leg kussens neer en een fijn plaid. Je wordt als het ware uitgenodigd om heerlijk te dineren of een rustmoment te vinden op de bank.

Rust in huis, is rust in je hoofd

Cliché, maar wel waar! Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Ik hou een keer per week een grote schoonmaak en dit geeft mij erg veel rust, tussendoor zorg ik ervoor dat het netjes blijft. Te veel rommeltjes of spullen wat overal ligt zorgt bij mij juist voor meer prikkels en onrustigheid.

Eenheid

Ten slotte deel ik met jullie mijn laatste tip: zorg voor eenheid in huis. In ons huis hebben we veel kleur aangebracht, maar dit geeft mij juist rust. Bewust hebben we gekozen om de kleuren en materialen terug te laten komen in het huis. Dit werkt naar mijn mening voor veel sfeer, maar ook rust en eenheid.

Hoe zorg jij voor rust in je huis?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Prachtige tips weer. Een sfeervolle plek ga ik steeds belangrijker vinden. Ik heb nu even geen echt comfortabele stoelen, omdat ik mijn oude stoelen al verkocht heb en de levertijd van de nieuwe stoelen nog een poosje duurt. En ja, ik mis elke avond een lekker leesplekje. Straks extra van genieten dan maar;).

Geef een antwoord

Sluit Menu