Een inkijkje in onze keuken

Een inkijkje in onze keuken

De keuken is voor mij een van de favoriete plekken in het huis. Op het moment dat we het huis kochten zat er al een prachtige keuken in, alleen was álles wit. Dit was niet helemaal onze kleurkeuze. We hebben ervoor gekozen om kleur en vooral persoonlijkheid toe te voegen in de ruimte. Vandaag geef ik jullie een inkijkje in onze keuken. Kijk je mee?

Bestaande keuken

De keuken zat dus al in ons huis. We hebben dus geen keuken zelf hoeven plaatsen. Echter is het ook erg leuk als je zelf de keuken kunt uitkiezen, het is direct naar je eigen smaak en wensen. Een prachtige keuken kopen doe je bij Nuva Keukens. Nuva Keukens zet zich in voor ieder budget en gaan met jou kijken waar de behoefte en wensen liggen. Een nieuwe keuken aanschaffen doe je natuurlijk niet elke dag, maar als je het doet wil je het goed doen en door iemand met kennis geholpen worden. Dan ben je bij Nuva Keukens aan het goede adres. Als ik zelf een keuken zou uitkiezen zou ik gaan voor een antracieten keuken met zwarte en gouden details, daarnaast hou ik van prachtige tegels in allerlei kleuren. Op praktisch gebied zou ik het fijn vinden dat er voldoende werkruimte zou zijn.

De keuken een mini-update geven

We hebben ervoor gekozen om de keuken een update te geven. Dit hebben we met ‘kleine’ ingrepen gedaan. De keuken was als basis goed, maar naar onze mening té wit. De muren hebben we in een petrol kleur geschilderd. Naar onze mening staat deze kleur prachtig bij de witte keuken. Op de wand hebben we gewerkt met gouden details in de vorm van haakjes. Daarnaast hebben we toepasselijke schilderijen uit Griekenland opgehangen.

Praktische dingen hebben we ook aan gepakt. Onze kraan was erg gammel, hij zat los aan de onderkant. We hebben ervoor gekozen om een nieuwe zwarte kraan te plaatsen. Het zwart komt ook terug in de stopcontacten, in stalen poten maar ook in de gordijnen. De verbinding die de kleuren maken in het huis vind ik erg belangrijk. Zorgt voor rust ondanks dat er verschillende materialen en kleuren zijn.

In een kastje waren door de vorige bewoners gaten geboord voor de snoeren van de magnetron. Dit was niet erg mooi. Gelukkig is Mike erg handig en verzint hij hier wat op: we hebben een plank uitgezaagd en tegen de achterkant geplakt, hierdoor werden de gaten bedekt en kijken we tegen een houten plank aan wat ook weer sfeer geeft. Ik heb nu dit kastje omgetoverd tot een plek voor mijn tajine en kookboeken.

Souvenirs

In onze keuken komen vooral veel souvenirs voor. We hebben items uit allerlei vakantielanden en plekken meegenomen. Het zijn voor mij echte eyecatchers en geven gelijk een fijne sfeer in de keuken. Ooit zou ik graag een stalen servies kast willen aanschaffen.

Hoe ziet jouw (droom) keuken eruit?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Heel mooi geworden! En die kleur op de muur vind ik echt prachtig. Staat inderdaad prima bij zwart en wit.

  2. Wat een leuk idee om souvenirs in de keuken te plaatsen! Wij hebben een nieuwbouwhuis met dus ook een nieuwe keuken. Wij houden ook niet van alleen wit, dus ook al is de keuken zelf wel wit, we hebben een soort ‘neppe’ achterwand gebouwd waardoor het lijkt dat de kastjes ‘zweven’, en deze donkerpaars geverfd, net zoals een andere muur in de woonkamer. Ben er nog steeds heel erg blij mee!

Geef een antwoord

Sluit Menu