Breng sfeer aan in huis met deze 5 tips!

Breng sfeer aan in huis met deze 5 tips!

Onze meubels zijn afgelopen week binnen gekomen en de gordijnen zijn opgehangen. Ons huis voelt nu echt aan als een thuis. Onze inrichting heeft veel diverse kleuren en voelt erg warm aan. Vandaag deel ik met jullie 5 tips op welke wijze je sfeer aan kunt brengen in huis!

Voor mij is sfeer in huis erg belangrijk. Je thuis voelen in je eigen woning en je kunnen terugtrekken als het nodig is heb ik erg behoefte aan. Na een drukke werkdag kan ik er extra van genieten als ik thuis kom in ons fijne huis. Op het moment dat we de meubels uit zochten stond warmte, eenheid, comfort en sfeer wel bovenaan. De begrippen sfeer, je thuis voelen en warmte definieert iedereen natuurlijk weer anders. Echter wil ik vandaag mijn tips delen waarmee je warmte en sfeer in huis kunt creëren.

Kunstwerken aan de wand

Bij ons in huis maken we ruimte voor schilderijen, posters of mooie wanddecoratie. Kunstwerken onthullen veel over jezelf, zo hebben wij schilderijen uit Marokko en hebben we een klassieke illustratie van een kat. Met kunstwerken kun je spelen met diverse kleurtinten, als je het lastig vindt om een kleur uit te kiezen voor op de wand, kun je met een kunstwerk ook wat meer kleur in je interieur brengen. In de slaapkamer hebben we onbewust veel olifanten accessoires. Bij OTTO hebben ze prachtige wanddecoratie gemaakt van metaal. De metalen olifanten wanddecoratie komt zeker op mijn wensenlijstje voor de slaapkamer. Het geeft direct sfeer in de slaapkamer!

Besteed aandacht aan woonaccessoires

Bij ons waren de meubels geplaatst maar ik miste wat: de woonaccessoires! Woonaccessoires geven erg veel sfeer in huis, denk bijvoorbeeld aan kandelaren met diverse kleuren kaarsen, een grote vaas met bloemen, waxinelichtjes of diverse souvenirs van vakantie. In ons huis hebben wij veel items van vakanties tentoongesteld, bijvoorbeeld Griekse schilderijen en Marokkaanse schalen op de wand.

Groen, groen en nog eens groen!

Planten kunnen de ruimte aankleden. Naast dat planten voor de aankleding zorgen, zijn planten in huis ook erg goed voor je! Planten zorgen onder andere voor een schone lucht in huis, voorkomen allergieën en ze zijn ook nog eens goed voor je humeur. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan dit artikel!

Kleden

In ons huis ligt een lichte laminaat vloer. We hebben vooral donkere tinten meubels: zwart, hout, staal, cognac kleurige bank. Naar mijn mening was dit zo’n groot contrast, wat kan zorgen voor rust. Maar ik miste iets: een kleed! Ik vind het letterlijk een wereld van verschil nu er een warm kleed ligt, we hebben bewust gekozen voor een laagpolio kleed (in verband met onze lieve doggo). Voor een warm en bohemian sfeertje in huis kun je er ook voor kiezen om een wandkleed op te hangen. In Marokko hebben wij bij Palais Twizra een prachtig wandkleed gekocht, het hangt nu boven onze bank en is daadwerkelijk een echt kunstwerk.

Breng persoonlijkheid in huis

Mijn laatste tip om meer sfeer in huis te creëren is om persoonlijkheid in huis naar voren te laten komen, laat je interesses, foto’s en mooie ervaringen zien. In ons huis staat een grote boekenkast, naar mijn mening onthult een boekenkast onwijs veel persoonlijke informatie. Daarnaast hebben wij de wens om in de gang een wereldkaart te hangen en allerlei vakantiefoto’s erom heen te plaatsen. Persoonlijkheid kun je op diverse manieren in huis naar voren laten komen.

Op welke wijze breng jij sfeer aan in huis? Ik ben erg benieuwd! <3

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Heel erg leuk om te lezen. Vooral ook omdat ik een totaal andere manier heb van sfeer aanbrengen. Voor mij staat rust voorop. Ik vind het geweldig als ik bij anderen al dat groen en die geweldige accessoires zie, maar bij mezelf is er toch vooral veel wit en hier en daar wat kleur in een accessoire dat dan meestal ook gelijk een doel heeft. Ik vind het zelf heerlijk; sommige anderen vinden het wat ‘kaal’, maar dit is hoe ik tot rust kan komen in mijn eigen huis;)>

Geef een antwoord

Sluit Menu