Ontmoet onze geadopteerde huisgenoot: Broutje!

Ontmoet onze geadopteerde huisgenoot: Broutje!

Ik ben opgegroeid met boxer honden en ik blijf dol op dit fijne ras. We hebben altijd al eens gezegd, dat als we een eigen huis zouden hebben een hond zouden verwelkomen. Het ras waren we al over uit: een boxer hond. Boxers zijn ontzettend vriendelijk, blijven speels en ondeugend en zijn echte kindervrienden. En de dag is aangebroken dat wij een lieve hond mochten verwelkomen in ons huisje. Vandaag vertel ik jullie alles over onze lieve oude goedzak: Brout!

Via Facebook kwam ik het bericht van Happy Dogs & Shelters tegen. Deze pagina plaats foto’s van asielhonden en maken regelmatig een wandeling met deze lieve viervoeters. Opeens zag ik Brout voorbij komen, een boxer kruising, acht jaar, een reutje.. Ik heb direct met Mike overleg gehad en de volgende dag hebben we gelijk naar het asiel gebeld. We konden Brout gaan bekijken en een korte wandeling met hem maken om te kijken of de klik er was!

Achtergrond van Brout

Broutje bevondt zich in Asiel de Hazenberg in Amerongen. Vanuit Breda moesten we dus best een eindje rijden. Ik had telefonisch contact opgenomen met het asiel en kreeg voldoende informatie om een goed beeld te krijgen. Eenmaal aangekomen in het asiel werden we vriendelijk ontvangen en haalden ze Broutje uit zijn hokje, hij kwam als een enthousiaste stuiterbal aanrennen en was ontzettend blij dat hij een wandeling mocht gaan maken. Uit de auto wilden we nog even wat koekjes pakken, maar Broutje wilde zo de auto inspringen. 😉 We merkten gelijk dat we een klik ervaarde met Brout, het speelse en vrolijke karakter en zijn lieve uitstraling had hij ons gelijk mee ingepakt.

Brout bleek weggeplaatst te zijn om gezondheidsredenen van het vorige baasje. Er speelde vergeetheidsklachten, waardoor Brout regelmatig te weinig eten kreeg en hij niet werd uitgelaten. Brout is dus nog erg mager en het was belangrijk dat hij zou gaan aansterken. We hebben speciaal voer meegekregen vanuit het asiel. Hij eet gelukkig steeds beter en hij vind kluifjes ook erg lekker.

We wilden graag een oudere hond een nieuw huis bieden, Brout was ook erg dankbaar en ging vol enthousiasme ons huisje bekijken en in de tuin spelen. In het begin was het wat wennen en leek hij Mike wat uit te testen (op de bank zitten, in de riem bijten). Gelukkig weet hij na drie weken steeds meer wat mag en juist niet mag.

Hoe gaat het nu met Brout?

Het gaat erg goed! Hij went snel, vind bezoek niet erg en vermaakt zich goed bij ons. Als we thuiskomen staat hij te springen en hij is erg enthousiast als we gaan wandelen. Het is een echte knuffelkont en hij is het liefst de hele dag bij je. We zijn erg blij dat we Brout een nieuw huisje hebben kunnen bieden. <3

Een hond brengt veel liefde, gezelligheid en warmte in huis. Hoe blij Brout is als je thuiskomst, zijn kopje wat hij op mijn been legt als we televisie kijken en de fijne wandelingen. Een hond brengt zoveel geluk!

Als je op zoek bent naar een hond, zou ik je zeker willen adviseren om te gaan kijken bij een dierenasiel. Er zijn zoveel lieve honden en katten die wachten op een nieuw baasje. Maak een afspraak en kijk of de klik er is en of het gevoel klopt, dat is het aller belangrijkste!

Heb jij een huisdier? <3

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Als ik deze foto’s zie, snap ik gelijk weer waar de uitdrukking trouwe hondenogen vandaan komt. Heerlijk dat de klik er was en is en dat jullie zo Brout een fijn nieuw thuis kunnen bieden én zelf kunnen genieten.

    1. Ja he. zijn blik spreekt boekdelen.
      Bedankt voor je lieve reactie!

Geef een antwoord

Sluit Menu