Een kijkje in mijn eigen groene tuintje!

Een kijkje in mijn eigen groene tuintje!

Op het moment dat onze huizenzoektocht startte stond een tuin hoog op mijn wensenlijstje. Ik ben opgegroeid met mijn ouders en mijn opa en oma die een volkstuintje hadden, liefde voor groen, natuur en dieren zit toch een beetje in onze genen. Ik was dan ook erg blij met een tuin van circa 10 meter lang! Ik was op slag verliefd en zag allerlei mogelijkheden. Volgend jaar gaan we pas officieel de tuin aanpakken, maar ik heb hem nu wel alvast wat gezellig en groener proberen te maken!

Tegels tegels en nog eens tegels

Naar mijn mening was de tuin een beetje verwaarloosd, het grasveld had geen voldoende voeding, de aarde had het zwaar en er stonden bijna geen planten, behalve een kleine druif en klaprozen. De basis was erg netjes, maar van ons mocht er wel meer groen, bloemen en gezelligheid in de tuin komen. In de toekomst willen we stenen weghalen en meer ruimte maken voor mooie planten. Daarnaast willen we een kas van twee bij twee plaatsen om onze eigen groente te kweken.

Natuur vriendelijke tuin

Ik zou graag van onze tuin een natuur vriendelijke tuin willen maken, ik heb bewust zonnebloemen, lavendel, vlinderstruik en nog meer ander mooi groen gepland om insecten te verwelkomen in onze tuin. Tegen de schuur hebben we een insectenhotel hangen, het is er erg druk en de eerste eitjes zitten er al in.

In de toekomst is er de wens om een glazen kas te plaatsen, een regenton en wil ik mijn eigen compost hoop maken. Genoeg plannen dus! 🙂

Mini-moestuin

Zoals ik al net zei, ben ik opgroeid met een moestuin en zijn mijn ouders altijd veel bezig in de tuin. Ik vind het erg leuk om je eigen groente en kruiden te kunnen kweken. Zo staat er in de tuin een druif, een frambozenplant, citroenboompje, tomatenplantje en hebben we een staande bak gekocht van Elho waar er bietjes worden gekweekt, maar ook Rozemarijn, Munt en Oregano. Het is zo’n feestje om je eigen gekweekte kruiden uit de tuin te kunnen gebruiken.

Onze tuin wordt beetje bij beetje steeds meer ons, ik ben toch wel erg blij dat we er voor hebben gekozen om de tuin wel een beetje op te fleuren. Het was zo’n saaie boel!

Hebben jullie ook groene vingers?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Heel mooi! En echt al wel heel groen. Ik heb geen groene vingers,dus ik kijk hier met veel respect naar. Superleuk trouwens om je eigen groenten te gaan verbouwen.

Geef een antwoord

Sluit Menu