Doei Gouda, hallo Breda!

Doei Gouda, hallo Breda!

Daar ben ik weer! De afgelopen weken was het wel heel erg stil op by-Evelien.nl, ik had vakantie en we waren druk bezig met klussen in ons eigen huis. Daarnaast had ik ook nog niet de mogelijkheid om artikels te schrijven en te publiceren, want het internet is nog niet aangesloten! Gelukkig is dat eindelijk gebeurd en kan ik weer met liefde artikelen publiceren. Vandaag is het dan ook tijd voor een verhuis-update! Lees je mee? 

We zijn officieel over!

Ons idee was om rond half augustus echt over te gaan, echter is de vakantie in ons eigen huis zo goed bevallen dat we besloten om ‘vervroegd’ over te gaan. Daarnaast kwam een super leuke verrassing om de hoek kijken: namelijk onze lieve oude hond Broutje! In een volgend artikel vertel ik jullie als over de adoptieprocedure van onze lieve Brout. 

Maar wat is het fijn om nu echt over te zijn in ons fijne huis. De woonkamer is zo goed als klaar, het gereedschap is naar een kamer op de eerste verdieping gegaan, de stucloper is weggehaald en de beide muren zijn geverfd. De woonkamer is nu nog primitief ingericht met een camping tafeltje en we hebben de lounge set naar binnen gehaald zodat we kunnen lezen of televisiekijken. Daarnaast heb ik een fantastisch buitenkleed van CasaMaria aangeschaft, eigenlijk bedoeld voor de tuin maar het staat nu ook wel even gezellig in huis.

Onze meubels hebben we allemaal al uitgezocht, we zijn onder andere geslaagd bij Pronto Wonen en Homestock. De spullen worden ongeveer in de derde week van augustus geleverd en de gordijnen begin september. Het zal zo fijn aanvoelen als de meubeltjes er staan en het ‘ingericht’ kan worden! 

Het huis straalt al ons uit, er staan veel persoonlijke spullen, al mijn planten zijn over en souvenirs hebben al een gezellig plekje gekregen. Zo hebben we de Marokkaanse schalen boven de keuken gehangen en hebben handgeschilderde schilderijtjes uit Griekenland een plekje gekregen in de keuken. Ik wil ook elke week een bos hyacinten of anjers in huis neerzetten, het geeft ook gelijk een gezellige sfeer. 

Van Breda naar Gouda… hoe is dat? 

Ik kom al zes jaar in Breda, het is voor mij een redelijk bekende omgeving en ik ken de weg in deze fijne stad. Echter is de wijk waar wij nu wonen wel helemaal nieuw. Ik hou wel van veranderingen en vernieuwing en vind nieuwe plekken ook altijd wel erg prettig. Ik merk dat ik mij in Breda prettig en thuis voel, het is erg wennen om zonder Mike in de binnenstad te lopen. Ik liep altijd met Mike door de stad of we gingen een hapje eten. Pas geleden kwam een vriendin langs en liepen we samen door de binnenstad, best wennen dat het nu ook mijn stadje is. Maar ik ben er erg blij mee, er zijn veel leuke boetiekjes (ginnekenstraat en de veemarktstraat zijn groot favoriet!) en prachtige natuurgebieden. 

De verdere plannen voor het huis! 

Ik ben erg blij dat de woonkamer, keuken en de slaapkamer klaar zijn: er zijn plekken in het huis waar je je terug kunt trekken na een drukke werkdag. De focus komt de komende tijd te liggen op de badkamer en de twee kamers in het huis. De gang en het trappengat gaan we op het laatst aanpakken. Het is veel werk, maar het wordt wel erg mooi! En gelukkig zijn mijn vriend en schoonvader erg handig. 

Volg mij voor op instagram (byevelienn) om op de hoogte te blijven van de updates rondom ons huisje!

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Als ik de plaatsje zie op Instagram vind ik het zo tof om te zien hoe al je spullen die je de afgelopen jaren wereldwijd verzamelde een plekje hebben gevonden. Heerlijk, jullie eigen huis. Vergeet niet om er tussen het klussen door vooral van te genieten;).

  2. Wat fijn dat jullie over zijn en het huis en de stad al zo fijn als thuis voelen. Geniet van jullie nieuwe stekkie!

Geef een antwoord

Sluit Menu