Liefde voor herinneringen

Liefde voor herinneringen

In deze hectische tijd vind ik herinneringen fijner dan ooit. Ik probeer regelmatig terug te kijken naar fijne momenten, dit kan op veel verschillende manieren. Mijn dagboek doornemen, een fotoboek bekijken of een herinnering voorbij zien komen op Facebook. Herinneringen geven mij op dit moment elke keer weer een klein geluksmoment. Nu worden we wakker gemaakt dat leuke dingen doen en herinneringen maken niet vanzelfsprekend is.

Bewust leven

Dagen vliegen voorbij, we zitten alweer bijna op de helft van het jaar 2020. Als ik terugkijk op bepaalde herinneringen merk ik dat ik niet altijd bewust was van hoe fijn een moment voor je kan zijn. Herken je dit? Je kunt starten met bewust leven. Bewust leven is voor iedereen weer anders, maar voor mij houdt het in dat je stilstaat bij de fijne en ook de minder fijne dingen in het leven. Met compassie kijk je naar de situatie en kun je genieten van kleine dingen. Je bent dankbaar en bent bewust dat wat gebeurd niet vanzelfsprekend is. Als er vervelende dingen gebeuren kun je denken dat het weer voorbij gaat, of je te verplaatsen hoe het probleem over een jaar zou zijn.

Houdt een positief dagboek bij

Cliché misschien, maar onwijs prettig om bij te houden. Een (positief) dagboek! Het helpt mij om dagelijks een moment voor mezelf te nemen en stil te staan bij de fijne dingen die dagelijks gebeuren. Het kunnen kleine dingen zijn: het zonnetje dat op mijn gezicht schijnt, een vreemde die spontaan groet, of wat grotere dingen zoals klussen in het huis, een verslag halen voor mijn opleiding met een ruime zeven. Ik probeer het dagboek vooral positief in te steken, maar regelmatig schrijf ik ook onzekerheden/pieker gedachten op. Hierdoor lukt het mij om negatieve gedachten beter los te laten.

Ik lees regelmatig de positieve punten door, het geeft mij weer een geluksgevoel en in mijn hoofd speelt de situatie nogmaals af. Zo’n fijne manier om herinneringen te koesteren!

Maak een eigen fotoboek

Ten slotte kun je natuurlijk van een bepaalde periode of vakantie een prachtig fotoboek creëren. Bij fotoalbum.nl heb ik een digitaal fotoboek gemaakt van onze fijne stedentrip naar het prachtige Marrakech. Ik word er zó blij van om het boek door te bladeren en de kleurrijke foto’s te kunnen bewonderen! Daarnaast is het fotoboek van goede kwaliteit en zijn de foto’s scherp ontwikkeld. Bij fotoalbum.nl kun je zelf de vormgeving creëren en wordt er aangeven als er een foto niet scherp genoeg is.

Ik ben druk bezig met het maken van andere fotoboeken van een aantal vakanties. Ik heb het de laatste jaren erg laten verstoffen, maar wanneer je een ontwikkeld fotoboek in je handen hebt, krijg ik toch een geluksmomentje! 🙂

Op welke wijze sta jij stil bij herinneringen?

Liefs,
Evelien

*Ik heb producten ontvangen ter review.

Deze post heeft een reactie

  1. Ik ben ook fan van herinneringen én van fotoboeken. Tip: maak een fotoboek van alles rondom het klussen in huis. Is echt zó leuk om terug te kijken, van huis naar thuis, zal ik maar zeggen.

Geef een antwoord

Sluit Menu