Leesvoer | The Cambridge Happiness Profiler

Leesvoer | The Cambridge Happiness Profiler

Dit inspirerende boek moet ik wel met jullie delen! Het is vandaag tijd voor een review van ‘The Cambridge Happiness Profiler’. In dit boek ga je op onderzoek wat jouw gelukselementen zijn. Door dit boek te lezen en de test te maken ontdek je welke vlakken je voldoende voedt en welke vlakken betreft geluk meer aandacht nodig hebben. Hopelijk heb ik je al een beetje nieuwsgierig gemaakt! Lees je mee?

The Cambridge Happiness Profiler – Patrick Hees

Het boek is geschreven door Patrick Hees. Patrick heeft een eigen test ontwikkeld betreft geluk. Het wordt ook wel de CHAP test genoemd. CHAP staat voor Cambridge Happiness Profiler. Volgens Patrick is geluk geen magie, geluk is meetbaar en voor een deel dus ook maakbaar. Het boek en de test is gebaseerd op geluksonderzoeken en aanbevelingen van internationale experts. De test brengt in kaart hoe jij scoort op de 28 ‘geluksvoorspellers’. Uiteindelijk krijg je een eigen geluksrapport.

Zoektocht naar geluk!

Zoals al eerder is aangegeven is geluk maakbaar. Je kunt op allerlei verschillende wijzen geluk ervaren en ook voor jezelf creëren. Het boek ondersteunt je per ‘geluksvoorspellers’ het vinden van geluk. Er komen praktische tips naar voren maar er worden ook persoonlijke ervaringen gedeeld. Ik vond het een feestje om te lezen! Een van de leukste tips vond ik: Creëer elke dag een mini vakantie en probeer elke keer iets anders te doen. De ene keer een prachtige fietstocht, in het park genieten van een fijn boek of samen eten met een goede vriendin. Een kleine manier om je geluksgevoel te vergroten.

Mijn mening over het boek

Zoals je waarschijnlijk al merkte tijdens het lezen, ben ik erg enthousiast. Het is op een praktische wijze beschreven met daarin per ‘geluksvoorspeller’ nieuwe inzichten en handige tips. Eigenlijk is er voor iedereen wel leerzame elementen uit het boek te halen. Daarnaast nodigt de prachtige vormgeving uit om het boek te lezen.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel voor €20,00.

Zou jij graag dit boek willen lezen?

Liefs,
Evelien

*Ik heb producten ontvangen ter review.

Deze post heeft een reactie

  1. Elke dag een beetje vakantie vind ik echt een fijne tip. Geluk is denk ik niet altijd maakbaar, maar geluksmomentjes dan weer wel, dus in die zin ook geluk. Interessante materie!

Geef een antwoord

Sluit Menu