Klein geluk: spontane gesprekken

Klein geluk: spontane gesprekken

Ik kan genieten van de kleine dingen, dit ervaar ik zeker als een privilege. Niet iedereen heeft het geschenk gekregen blij te kunnen worden van de kleine dingen die in het dagelijks leven plaats vinden. Afgelopen week ontdekte ik een klein geluksmoment en die wil ik graag met jullie delen.

Klein geluk

Dagelijks schrijf ik kleine, maar ook grote dingen op in mijn ‘dagboek‘. Het helpt mij in de avond om een moment voor mezelf te nemen en stil te staan bij de fijne dingen die er gebeuren. Voor mij is klein geluk erg belangrijk, het laat op een moeilijke dag zien dat er ook nog een hoop fijne dingen kunnen zijn. Geluk is niet te koop, het zit hem voor mij in anderen mensen te helpen, de zon op je gezicht voelen of een fijn gesprek met een dierbare.

Onzekere tijd

Op dit moment gebeuren er vreselijke dingen in de wereld, het virus wat mensen aangrijpt, gelukkig lijken we het met elkaar meer onder controle te kunnen houden. Ik vind het ontzettend mooi om de verbondenheid met elkaar te zien. Het lijkt wel of de huidige tijd mensen wakker schudt, geluk is meer dan een goede baan, een mooie auto, of verre reizen. Geluk is ook degelijk in kleine dingen te vinden. De huidige tijd heeft mij meer ontspannen gemaakt en mijn visie naar mijzelf is van streng naar redelijke compassie veranderd. Het is een beetje omdenken, maar de huidige tijd brengt ons ook veel mooie dingen waar we zeker van kunnen leren. Het vertraagt ons, op een goede manier.

Een gesprek met een oudere dame

Tijdens een fijne ochtend wandeling met mijn hond Noah liep ik door het park en genoot ik van alle geluiden die ik hoorde. Onbewust maakte ik een fijne mindfull wandeling, mijn telefoon had ik thuis gelaten en ik wilde de dag starten met een fijn moment voor mezelf. Ik hoorde allerlei kikkers kwaken en ik probeerde ze te zien door al het kroos heen. Terwijl ik de kikker zag en aan het bewonderen was, begon een oudere dame spontaan tegen mij te spreken. Ze vertelde dat ze de kikkers ook zo mooi vond en kon genieten van het gekwaak. Ik was een beetje overdonderd, maar ik reageerde enthousiast terug. Zo kregen we een onwijs leuk spontaan gesprek. Even later kwam ik haar nog eens tegen en raakten we in gesprek over de vogels die we hoorden. Ze vertelde dagelijks een half uur te wandelen in het park en gaf aan dat haar dit veel geluk en plezier oplevert. Het inspireerde mij enorm, deze oudere dame is in deze huidige tijd zo bewust kan de kleine fijne dingen.

Even later liep ik terug naar huis en had ik nogmaals een spontaan gesprek met een mevrouw uit mijn buurt. Het maakte mij gelukkig en bewust van een prachtige levensles: geluk zit in kleine dingen. Ik ga toch vaker een gesprek met vreemden op straat aanknopen, want je kunt ontzettend leuke gesprekken krijgen en fijne dingen leren.

Waar werd jij de afgelopen tijd blij van?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wat gezellig dat je spontane gesprekken hebt gehad. Die oude mevrouw klinkt heel wijs en ook ontspannen als ik haar zo hoor. Heerlijk!

  2. Leuk om te lezen. En ook grappig dat we hierin totaal verschillend zijn. Ik vind het bijvoorbeeld irritant als een vreemde me aanspreekt, maar ik kan me wél goed voorstellen dat het een fijn momentje moet zijn geweest. Ik werd de laatste tijd vooral heel blij van het lekkere weer en de fluitende vogels;).

Geef een antwoord

Sluit Menu