Geef je tuin een (mini) make-over!

Geef je tuin een (mini) make-over!

In ons nieuwe huis hebben we een gigantische tuin. Er is veel ruimte en ik heb zat ideeën. De tuin is naar mijn mening het verlengde van je huis en kun je helemaal afstemmen op de inrichting. De tuin is voor mij een belangrijke plek die fijn moet aanvoelen en je een vrolijk gevoel bezorgt. Vandaag deel ik een aantal tips waarmee jij misschien wel je tuin een mini make-over kunt geven!

Een insect proof tuin!

Je kunt op allerlei manieren je tuin insecten proof maken. Bij de Intratuin kun je diverse insectenhotels kopen in allerlei soorten en maten. Naast dat het leuk staat in je tuin, draag je ook bij aan de leefomgeving van insecten. Als je twee rechterhanden hebt kun je er ook voor kiezen om zelf een insectenhotel te maken. Op Pinterest staan diverse do it yourself mogelijkheden voor je klaar.

Naast een insectenhotel kun je er ook voor kiezen om een diversiteit aan bloemen te plaatsen. Hierdoor maak je het in één oogopslag je tuin een stuk gezelliger en insect vriendelijker! 🙂

Betrek de tuin bij je woonkamer

Je kunt op allerlei verschillende manieren de tuin bij de woonkamer betrekken. Een makkelijke manier is planten in huis zetten, dit zorgt ervoor dat je het groen in huis haalt! Als je op een grote manier het wilt aanpakken kun je ervoor kiezen om een tuinkamer van Verasol te plaatsen. Een tuinkamer kan ervoor zorgen dat je tijdens elk seizoen kan genieten van de tuin! Echter wordt een tuinkamer en een serre vaak door elkaar gehaald. Een tuinkamer is een afgesloten ruimte wat niet volledig is geïsoleerd. Je kunt in de winter hier bijvoorbeeld een heater plaatsen om de temperatuur aangenaam te maken. Een tuinkamer is een combinatie van een veranda, sluitende kozijnen, of glasschuifwanden. De glazen schuifwanden geven je een prachtig uitzicht in de tuin. Het lijkt mij fantastisch om elk seizoen zo te kunnen genieten van de tuin! Verasol biedt fantastische diensten, ze kunnen je helpen met inmeten en monteren het graag voor je.

Een moestuin

Een van mijn grootste wensen voor onze tuin is een (kleine) moestuin. De groene vingers heb ik van mijn beide ouders meegekregen. Mijn vader had vroeger een moestuin. Groenten en kruiden in je eigen tuin verpotten lijkt mij fantastisch. Daarnaast zou ik graag een kleine tuinkas willen plaatsen. Als je geen grote tuin maar bijvoorbeeld een klein balkon hebt kun je ervoor kiezen om kruiden te kweken in grote potten. Ziet er ook nog eens gezellig uit!

Hoe ziet jouw tuin eruit?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Zo’n tuinkamer vind ik echt zo leuk! Lijkt me echt heerlijk als je op regenachtige dagen zo ook ‘in de tuin kunt zitten’. Ik heb helaas geen groene vingers, dus een tuin zou bij mij vooral onderhoudsvriendelijk zijn, denk ik…

Geef een antwoord

Sluit Menu