Altijd bezig zijn, hoe vind je rust in de chaos?

Altijd bezig zijn, hoe vind je rust in de chaos?

Nu het coronavirus gaande is, wordt je in wijze verplicht om rustiger aan te doen. De eerste week dat het uitbrak had ik toevallig vakantie en ervaarde ik dit ook zeker zo. Nu merk ik dat er een hoop diverse dingen tegelijkertijd spelen: mijn werk, de verhuizing, veel klussen en ik ben ook nog eens druk bezig met solliciteren en mijn afstudeeronderzoek. Vandaag deel ik met jullie een aantal dingen wat ik de komende tijd wil proberen om balans te vinden in het drukke bestaan!

Alles tegelijkertijd!

Op dit moment vind alles tegelijkertijd plaats, afstuderen, nieuwe baan zoeken, verhuizen en ook nog eens mijn ouders die gaan verhuizen. Ik zal dus ongeveer een maand overbruggen in hun nieuwe huis. Op dit moment is het best een rommeltje in mijn hoofd en op mijn kamer, vandaag heb ik alles netjes proberen op te ruimen, maar ik weet dat er nog een hoop inpak werk mij te wachten staan. Daarnaast lever ik over twee weken mijn scriptie in. Zo spannend allemaal.. Heel veel prikkels en verandering waar ik best moeite mee heb.

Creëer dagelijks een rustmoment

Nu ik zo druk bezig ben zijn mijn dagen erg vol, overdag werken of aan mijn scriptie en in de avond wil ik graag nog bezig zijn voor mijn blog. Echter lijkt het mij erg fijn om dagelijks een moment voor mezelf te plannen, of dit een lange douche is, in bed met een goed boek, of een leuk tv-programma kijken. Als ik maar elke dag even bijkom.

Pauzes inplannen tijdens het studeren

Twee jaar geleden tijdens een tentamen week nam ik deel aan een studiegroep op mijn school. Hierin deden ze drie kwartier studeren en daarna een kwartier pauze. Je moest ‘verplicht’ een wandeling maken of naar buiten gaan. Deze manier van studeren werkte erg goed voor mij. Hierdoor hield ik mijn focus en concentratie en kreeg ik betere resultaten. Nu ik druk bezig ben met de puntjes op de i voor mijn afstudeeronderzoek probeer ik pauzes van een kwartier in te lassen, echter lukt dit niet altijd. Tegenwoordig zet ik speciale ‘focus’ muziek op voor een uur en als het ophoudt wil ik een kwartier of ietsje langer een pauze nemen, door een wandeling te maken of een boek te lezen.

Laat de emoties er zijn

Ik had afgelopen zondag even een inzinking, het werd mij allemaal even te veel. Het speelde ook een rol dat het weer tijd was voor het maandelijkse feestje, maar de emoties gierden door mijn lichaam heen: onzekerheid, perfectionisme, bang om het fout te doen en vooral veel stress. Op dat moment sprak ik mijn emoties en onzekerheden uit en het luchtte ontzettend op. Daarnaast was het luisterend oor, begrip en de fijne adviezen van mijn vriend ook erg prettig.

Met aandacht tijd nemen voor dingen die je leuk vindt

Dit hangt nauw samen met tijd voor jezelf inplannen, maar ik vind het ook belangrijk om met meer aandacht dingen te doen die ik leuk vindt. Zoals bijvoorbeeld een wandeling, knuffelen met mijn vriend, een boek lezen of creatief bezig zijn. Aandacht te hebben voor het nu en het bewonderen van kleine dingen kan mij erg gelukkig maken.

Op welke wijze probeer jij rust te vinden in de chaos?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Zo, er gebeurt ook wel even heel veel tegelijk bij jou nu. Snap best dat dat de nodige emoties oproept. Mooi hoe je daar je weg in vindt. En heel veel succes met al die grote projecten!

  2. Wat een mooi artikel. Ik merk dat de emoties er laten zijn inderdaad een belangrijke is. En rust nemen. Ik check zelf nu elke drie kwartier hoe ik erbij zit en of het verstandig is om door te gaan of toch te stoppen.

Geef een antwoord

Sluit Menu