Boekenclub Maart

Boekenclub Maart

Ik keek maandelijks met veel plezier naar het boekenpanel in de wereld draait door (DWDD). Helaas, is DWDD gestopt en stopt het boekenpanel ook. Ik kwam op het idee om een virtueel boekenpanel te beginnen op by-Evelien.nl, oftewel een boekenclub! Elke maand wil ik mijn favoriete boeken van de maand delen en benoem ik een boek tot het boek van de maand! Vandaag heb ik een divers aanbod, van twee heerlijke romans tot inspirerende non-fictie boeken. Lees je mee?

  1. Zo goed als nieuw | Petra Vollinga Wat een héérlijk boek is dit! Ik moet bekennen dat ik hem na twee dagen uit had, ik kom het boek niet wegleggen. Het is een roman waar je vrolijk van wordt en je helemaal meeneemt in het verhaal. In het boek worden vier verschillende perspectieven laten zien, onder andere vanuit zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, vrijgezel oftewel pas gescheiden Herman en reislustige Jeff. Ze hebben een ding gemeen: items gekocht op Marktplaats. Je volgt alle vier de verhalen een tijdje en hebben uiteindelijk meer met elkaar te maken dan je dacht. Een woord: aanrader!!
  2. Op je lijf geschreven | Mayra Louise – Als je meer wilt weten over self-love, je lichaam accepteren en body-positivity, raad ik je dit fantastische boek aan. Mayra Louise heeft dit boek geschreven met veel passie en eigen ervaring. Ik heb het boek gelezen met een grote glimlach op mijn gezicht, maar ook zeker met een traan over mijn wang aangezien het zó herkenbaar kan zijn en ik meeleefde met de persoonlijke verhalen die aan bod komen.
  3. Bestemming geluk | Aline van Wijnen – Nog zo’n fijne roman! Het boek bestemming geluk is dan ook zeker een aanrader. Een aangrijpend verhaal over twee verschillende mensen (ook wel tegenpolen!) die elkaar ontdekken en tegen verschillende elementen in het leven aan lopen. Melanie heeft abrupt een einde gemaakt aan haar relatie op het moment van trouwen en Alex heeft in het verleden bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terug denkt. Beiden zijn ze op zoek naar geluk, maar gaan zij die vinden? Ik vond het een aangrijpend verhaal en het pakte mij direct.
  4. De moed van imperfectie | Brené Brown – Streven naar perfectie en moeite hebben met fouten maken staat op mijn naam geschreven. Mijn psychologe toen des tijds raadde mij dit boek van Brené Brown aan: de moed van imperfectie. Het is een compact boek waarin heldere en bruikbare tips en eigen ervaringen in staan beschreven betreft het minder nastreven van perfectie. In het boek komt de mooie kant van imperfectie naar voren, met bijbehorende nuttige tips.
  5. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt | Haemin Sumin – Dit boek is ontzettend inspirerend. Het is een bestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld.

En het boek van de maand is…

‘Kwie kwie kwie kwie kwie – een boek vol vogelverhalen’ van Camilla Dreef en geïllustreerd door Liset Celie. Dit vrolijke boek ziet er misschien uit als een kinderboek, maar niks is minder waar! Dit boek is geschikt voor iedere leeftijd. Dit boek heeft mij geënthousiasmeerd en nieuwsgierig gemaakt naar de diverse vogels die in Nederland wonen/verschijnen. Per hoofdstuk is er een kort persoonlijk verhaal over een vogelsoort beschreven en word je meegenomen in een ontdekkingsreis. De verhalen worden ondersteund door prachtige illustraties die je een beeld geven van hoe een vogelsoort eruitziet. Sinds kort heb ik tijdens een wandeling altijd een kleine vogelgids op zak. Nu ik er meer op let, heb ik zoveel kleine geluksmomentjes op de dag als ik een vogel spot en bij naam kan benoemen.

Dit boek is voor mij echt het boek van de maand! Je wordt al vrolijk als je het boek openslaat. Je kunt er voor kiezen om regelmatig een hoofdstuk te lezen, of in een keer het boek uitlezen.

Ik hoop dat jullie mijn nieuwe rubriek ‘boekenclub’ leuk vinden! Volgende maand deel ik mijn favorieten van de maand April.

Wat is jouw boekentip?
Liefs,
Evelien

*Ik heb een aantal boeken ontvangen ter review.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wat een leuke nieuwe rubriek! Ik ga ‘m zeker weten goed volgen. Deed ik bij DWDD trouwens niet (want dat keek ik nooit), maar als het over boeken gaat, ben ik van de partij;).

  2. Leuke rubriek! Ook ik keek eigenlijk geen DWDD, vond dat Matthijs zich nooit goed verdiepte in onderwerpen voor hij ze aansneed. Het boek van Mayra Louise wil ik nog heel graag lezen, die stond al op mijn lijstje. Ik kan ‘Knap voor een dik meisje’ en ‘Feminist Fataal’ aanraden om te lezen.

Geef een antwoord

Sluit Menu