8X lieve dingen wat je kunt doen voor een ander

8X lieve dingen wat je kunt doen voor een ander

Dagen thuis zitten en met weinig mensen contact hebben doet veel met mij, maar ook vast met anderen. Ik zie mijn vriend en mijn eigen ouders en daar blijft het een beetje bij. In de tijd van nu kun je je best eenzaam voelen. Wil je graag contact met anderen en iets voor hen betekenen? Vandaag deel ik een aantal dingen wat je kunt doen voor een ander en waardoor jij ook de verbinding voelt en je minder alleen voelt. <3

 1. Schrijf kaartjes. Naar mijn opa’s en oma’s heb ik kaartjes verstuurd. Het is voor hen een hectische tijd en ik wilde ze een hart onder de riem steken. Een kaartje is een onwijs leuke manier om te laten zien dat je aan iemand denkt. Daarnaast is een ouderwets kaartje een echte blijmaker.
 2. Breng/verstuur een ‘quarantaine’ pakket. Afgelopen maandag bracht ik naar mijn opa en oma een gepersonaliseerd ‘quarantaine’ pakket. Ik deed een aantal van mijn favoriete puzzels en boeken in het pakket. Natuurlijk hielden we ruim 1,5 meter afstand. Het was toch even fijn om elkaar te zien en te weten dat het goed gaat. Daarnaast is een pakket met leuke items ook nooit verkeerd! 🙂
 3. Videobellen. Ik heb al een aantal keer met veel plezier video gebeld met vrienden. Ik werd er direct erg vrolijk van! Ik vond het zo fijn om vrienden te bespreken en ook weer even goed te lachen. Helaas is het niet zoals normaal gesproken, maar het is een fijne oplossing om elkaar toch nog te spreken en te horen.
 4. Begroet mensen op straat. Tijdens een wandeling kan ik genieten van spontaniteit die mensen bezitten. Mensen die groetten en tegen je spreken tijdens het wandelen met de hond. Zo kun je soms de leukste gesprekken hebben met voldoende afstand. Daar maak je mij toch ook altijd wel erg blij mee! Waarschijnlijk een ander ook! Begroet mensen op straat, in deze tijd is dat extra fijn.
 5. Doneer je boeken aan de boeken bieb. Afgelopen dagen heb ik veel opgeruimd en kwam ik een aantal boeken tegen die ik gebracht heb naar de boeken bieb op de straat. Zo kun je andere mensen weer blij maken met een goed boek, een ontzettend leuk initiatief vind ik de boeken bieb.
 6. Hang een mooie quote voor het raam. Kleine geluksmomentjes zijn nú extra belangrijk. Wil je graag anderen mensen een glimlach op hun gezicht bezorgen als ze voorbij je huis lopen? Hang een mooie tekst op voor het raam. je maakt jezelf er erg blij mee, maar de ander vast ook!
 7. Steun mensen. Vraag of je iets voor een ander kunt betekenen, laat de hond uit voor je buurvrouw, of zoals ik eerder al benoemde verstuur een kaartje. Kleine moeite, maar je kunt de ander er erg blij mee maken.
 8. Steun lokale bedrijven. Bestel een boek bij de lokale boekhandel, bestel je avondeten bij een restaurantje in de stad, of shop online bij het leuke boetiekje! De eenmanszaken hebben het op dit moment erg zwaar. Het is een mooie manier om hen te steunen in deze hectische tijd.

Hoe gaat het met jou?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

 1. Leuk idee, zo’n quarantainepakket! Ik probeer ook elke dag een kaartje te sturen, soms naar bekenden en soms naar onbekenden. Gewoon, steuntje in de rug. Bovendien gelijk voor mij leuk om te doen, zo’n kaartje maken;).

 2. Ik stuur ook veel kaarten. Naar mijn oma, ouders, vrienden en naar voor mij onbekende mensen in bejaardetehuizen. Videobellen doe ik ook wekelijks. Zo leuk om vrienden dan toch te kunnen zien. En lokale bedrijven steun ik ook. Normaalgesproken gaan mijn vriend en ik vaak twee keer per week ergens lunchen/uiteten. Nu halen we dan lunch of avondeten af 🙂 Met mij gaat het verder goed! Hopelijk met jou ook <3

 3. Leuke ideeën deel je. Ik heb kaarten verstuurd. Ook naar onbekenden. Mijn (schoon)ouders heb ik verrast met post van de kinderen. Die hebben we nu al een maand niet gezien, omdat ze boven de 70 zijn en ik niets wil riskeren. Ook heb ik speelgoed uitgezocht wat weg kon en deze gratis aangeboden op de facebook pagina van onze wijk. Om te zien of andere kindjes daar blij van werden. Gisteren werd een graafmachine opgehaald waar een kindje op kan zitten (gratis) en de dame gaf me paas eitjes. Dat vond ik nou lief. Dat ik het gratis aanbied en dat die persoon er toch aan denkt om iets terug te geven.

Geef een antwoord

Sluit Menu