Samenwonen | 8x wat mij daar zo leuk aan lijkt!

Samenwonen | 8x wat mij daar zo leuk aan lijkt!

Vorige week maandag deelde ik al enthousiast ons grote nieuws: Mike en ik hebben samen een huis gekocht! De laatste puntjes werden op de I gezet, maar nu is de financiering officieel rond en werden we door onze makelaar en financieel adviseur enthousiast gefeliciteerd. Ik kan niet wachten om in onze eengezinswoning te treden en het eigen te gaan maken. Vandaag deel ik 8 dingen die mij zo leuk lijken aan op jezelf gaan en samenwonen! <3 Lees je mee?

  1. Je eigen stekje. Ten eerste dat je een plekje hebt wat van jullie samen is. Je eigen spulletjes, je eigen huis en alles kan op je eigen manier. Wat lijkt mij dat ontzettend fijn.
  2. Een nieuwe fase. Het is natuurlijk een nieuwe fase die aanbreekt! Als ik aan mensen trots kan vertellen dat ik ga samenwonen in mijn eerste koopwoning begin ik toch wel trots te stralen. Yes, na ruim vijf jaar! Zóveel zin in!
  3. Niet meer heen en weer hoeven te reizen. Mike en ik wonen drie kwartier rijden vanaf elkaar vandaan. Ik kan niet wachten dat je dagelijkse activiteiten met elkaar gaat ondernemen en dat het niet alleen in het weekend is. Samen bijvoorbeeld eten, of doordeweeks een serietje kijken. Heerlijk lijkt mij dat.
  4. Je kunt elke dag je dag nabespreken. Avondeten is voor mij altijd een van de gezelligste momenten van de dag. Het lijkt mij erg fijn om tijdens het avond eten dagelijks je dag samen te kunnen bespreken.
  5. Je interieur inrichten! In mijn hoofd ben ik al helemaal aan het invullen hoe de inrichting van ons huis eruit gaat zien. Mike en ik zitten redelijk goed op een lijn en delen dezelfde smaak. De ritjes naar de woonboulevard en allerlei meubels uitzoeken lijkt mij erg leuk.
  6. Ruimte hebben voor je spullen. Op mijn kleine zolderkamer loop ik ertegenaan dat ik te weinig opbergruimte heb. Zo stapel ik leesboeken achter het schot en puilt mijn mini kledingkast uit van alle kledingstukken. Ik kan niet wachten totdat ik alles netjes op kan ruimen en spullen kan opbergen.
  7. Mijn uitzet spullen kunnen gebruiken. De afgelopen jaren heb ik veel spullen voor mijn uitzet gespaard, van een zware braadpan, tot een Marokkaanse kussenhoes. Op vakantie heb ik vele leuke souvenirs meegenomen die goed tot hun recht kunnen komen in ons nieuwe huis. Ik kan er zometeen helemaal van genieten om alle spulletjes een eigen plekje te geven.
  8. Klussen in huis. Bij een eigen huis hoort toch ook wel kluswerk! Klussen in huis is naar mijn mening de ultieme relatietest haha 😉 In het huis moeten er een aantal praktische zaken aangepakt worden. Daarnaast hebben we een bergzolder waar we eventueel nog een extra kamer van kunnen maken. De bergzolder is erg donker, dus er zouden nieuwe lichtkoepels geplaatst kunnen worden om licht te creëren in de ruime. Een lichtkoepel heb je in diverse varianten, oftewel passend voor elk huis. We gaan nog inventariseren wat we nu direct willen aanpakken en welke klussen er nog kunnen wachten.

Begin april staat de afspraak bij de notaris en wordt het huis officieel van ons en krijgen we de sleutel! Yes! Wij kunnen in ieder geval niet wachten. 🙂 De komende maanden zullen we besteden aan klussen en het huis inrichten, naar verwachting zullen we in de maand augustus, of eventueel iets eerder overgaan.

Woon jij al op jezelf? `

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Ik ben echt heel benieuwd naar hoe jullie huis ingericht gaat worden. Heb al zóveel moois hier gezien, uit verschillende landen. Lijkt me heel gaaf als alles straks bij elkaar komt.

  2. Net als Naomi ben ik ook echt zo benieuwd naar de inrichting van jullie huis! Ik woon al sinds mijn achttiende (ik ben 23) op mezelf en ik woon nu al zo’n twee jaar samen met mijn vriend. Vooral dat heen en weer reizen scheelt heel erg dat ik dat niet meer hoef te doen. Ik woonde in Rotterdam en mijn vriend in Brabant. Van deur tot deur was ik ruim anderhalf uur bezig met reizen.

Geef een antwoord

Sluit Menu