Jezelf accepteren zoals je bent!

Jezelf accepteren zoals je bent!

Jezelf accepteren zoals je bent is een proces. Sinds een jaar of twee ben ik hiermee bewust bezig, het gaat met vallen en opstaan. Je lichaam veranderd en jijzelf ook, het is belangrijk om voor jezelf op een bepaalde wijze mee te kunnen bewegen met dit proces. Nogmaals, het is een proces. Gun jezelf die tijd en wees trots op jezelf dat je al de eerste stappen aan het nemen bent. You go girl!

Sta voor de spiegel

Als ik naakt of in mijn ondergoed voor de spiegel sta gaat mijn focus al snel over op de punten waar ik minder tevreden over ben. Het lijkt wel alsof ik dan inzoom en alleen maar negatieve aspecten zie. Het lukt niet om te relativeren, of om de negatieve gedachten aan de kant te schuiven. Mijn buik met vetrollen, de putjes in mijn billen, mijn grote voeten, of stevige bovenbenen.

De andere keer -als ik beter in mijn vel zit- kan ik juist goed mijn lichaam in holistisch perspectief zien. Dan zie ik de punten waar ik minder tevreden mee ben (maar wat ik dan oké vind!), maar ook de delen van mijn lichaam wat ik waardeer en wat ik mooi vind.

Probeer te kijken zonder oordeel naar je lichaam. Focus je niet op bepaalde delen van je lichaam, maar kijk naar het gehele plaatje. Gun jezelf de tijd om dit te ondernemen en ga bij jezelf na hoe je je erbij voelt, al is het een klein lichaam deel wat je mooi vindt. Daar begint het mee. Beetje bij beetje kun je je lichaam leren omarmen en accepteren zoals je lichaam is.

Je bent niet de enige

Als je weer eens je lichaam aan het bekritiseren bent kun je het gevoel hebben dat je de enigste bent die letterlijk en figuurlijk in een ruzie zit met zijn eigen lichaam. Onthoud, je bent niet de enigste. Zoveel dunne, vollere, dikke, lange, kleine, mannen én vrouwen kampen met een negatief zelfbeeld. Weet je nog van vroeger? Het ‘knapste’ meisje van de klas had zo ook haar onzekere uitspraken. Je bent echt niet alleen!

Word comfortabel met je naakte lichaam

Als we naakt zijn kunnen we ons soms wat ongemakkelijk voelen. Om het ongemakkelijke gevoel weg te halen kan het nuttig zijn om vaker rond te paraderen in je naakte lichaam. Hiermee kun je al starten thuis, loop eens naakt van de badkamer naar je slaapkamer, doe een dansje, slaap naakt, of lig naakt onder een dekentje terwijl je een film kijkt. Je zult merken dat het per keer steeds comfortabeler wordt. Wees bewust hoe je lichaam is, hoe het aanvoelt en wees lief voor je eigen lichaam plaats van je te verstoppen. Als je samenwoont met je lover zal hij of zij het vast ook niet erg vinden! 😉

Neem de tijd voor jezelf

Ten slotte is het belangrijk om de tijd te nemen voor jezelf. Voor mij is self-care op vrijdag avond uitgebreid douchen, mijn lichaam insmeren met mijn favoriete douchefoam, naderhand mijn buik en benen masseren met een heerlijke bodylotion en mijn gezicht goed verzorgen met een heerlijke face olie. Dit is voor mij het moment dat ik stil sta bij mijn lichaam, wat het allemaal voor mij doet, wat het kan en hoe het aanvoelt. Door dit bewust wekelijks te doen kan ik een hoop voordelen zien van mijn volle lichaam: het zijn net kussentjes, ik heb een zachte huid en het is altijd een momentje voor mezelf als ik mijn stevige benen en buik insmeren met een heerlijke bodylotion.

Daarnaast is voor mij een goed zittende lingerie een must. In een fijn zittende en mooie lingerie voel ik mij helemaal op mijn gemak. Goede lingerie geeft mijn zelfvertrouwen een grote boost. Als vollere vrouw is het soms een lastige klus om fijn zittende lingerie te vinden. Bij LASCANA hebben ze beha’s in grote cupmaten in hun assortiment. Daarnaast staat er op de website van LASCANA een overzicht met alle typen beha’s met daarbij een bijhorende uitleg. Op deze manier kun je voor jezelf kijken welk type beha bij jouw lichaam past om de perfecte match te creëren!

Gun jezelf de tijd om een andere kijk op je lichaam te krijgen en je lichaam te accepteren. Wees ook lief voor jezelf als het soms even niet lukt om oké te zijn met je spiegelbeeld. En dat is helemaal niet erg, het is zelfs een onderdeel van het proces. Accepteer het voor wat het is en wees lief voor jezelf, op de manier die jij fijn vindt.

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Mooi artikel! Ik kan in de spiegel soms ook ineens heel andere dingen zijn de dag ervoor. Ligt inderdaad meer aan mijn stemming dan aan de spiegel of mijn lichaam;).

Geef een antwoord

Sluit Menu