Mijn ochtend routine

Mijn ochtend routine

Met een rustig gevoel je dag beginnen, het klinkt als muziek in de oren toch? Een langere tijd heb ik her en der mijn ochtend routine bijgesteld. Nu kan ik tevreden zeggen dat mijn ochtend routine bij mij past, en ervoor zorgt dat ik met een rustig gevoel mijn dag begin. Nieuwsgierig geworden? Ik deel vandaag met jullie mijn heden daagse ochtend routine!

Waarom is een ochtend routine nuttig?

Het hele idee van een ochtend routine is dat je eerst je lichaam en je hoofd de tijd geeft om rustig op te starten. Mijn ochtend routine zorgt ervoor dat ik energiek wakker wordt, en mijzelf de tijd gun om rustig op te starten voordat ik met een hectische werkdag start. Het is soms lastig om mijn wekker vroeger te zetten, maar als ik dit doe merk ik op dat ik mij de gehele dag veel beter voel. Helaas ligt soms de verleiding op de loer, en zet ik mijn wekker later. Ik merk dan wel degelijk verschil! De gehele dag heb ik het gevoel alsof ik achter de feiten aanloop. Niet fijn dus! Al een beetje nieuwsgierig geworden? 😉 Ik ga nu met jullie mijn fijne ochtend routine delen!

Zó ziet mijn ochtend routine eruit!

  • Ik sta rond half 7 op. Het liefst zou ik nog iets eerder willen opstaan om mijn dag met een nog meer ontspannen gevoel te starten. Door vroeg op te staan merk ik dat ik mijn focus beter kan behouden, en mij energieker voel. Fijn!
  • Voordat ik mijn tanden poets drink ik 1 of 2 glazen water. Ik vind dit verfrissend werken, en het is belangrijk om je vocht goed op peil te houden. Vervolgens poets ik mijn tanden, maak ik mijn gezicht met water nat (de manier om wakker te worden!), en doe ik mijn lenzen in.
  • Neem de rust voor jezelf, en ga even zitten. Voordat ik mijn ochtend start, ga ik met mijn rug tegen de leuning van mijn bed zitten, warm onder een deken en mediteer ik 15-20 minuten. Mediteren bevorderd mijn focus, en biedt mij een ontspan moment in de ochtend.
  • Nu is het tijd om mij aan te kleden, haar te doen, en make-up aan te brengen. Ondertussen zet ik graag mijn radio aan, en luister ik naar Q-music.
  • Tijd voor ontbijt! Ik ontbijt graag wat yoghurt, stuk fruit, of een simpele boterham. Het liefst samen met een kop thee. Ondertussen lees ik graag een tijdschrift, of een (zelfhulp) boek.
  • Hup op de fiets, of als het erg koud is pak ik mijn auto. Op de fiets maak ik graag een omweg naar mijn werk toe, ik fiets door het Goudse Hout, langs de Reeuwijkse Plassen. Een prachtig natuurgebied. Ondertussen luister ik aandachtig naar een podcasts wat mij weer kan inspireren voor de komende dag.

Een ochtend routine is er om jezelf wat tijd te gunnen om op te staan. Van veel haasten in de ochtend word ik erg gespannen, en heb ik moeite om mijn focus tijdens een werkdag te behouden. Je ochtend routine kun je ook zien als een uurtje me-time, even tijd voor jezelf voordat de hectische dag gaat beginnen.

Maak jij dagelijks gebruik van je eigen ochtend routine, zo ja, hoe ziet jouw ochtend routine eruit? Ik hoor het graag van je bij de comments!

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Heel interessant om te lezen. Ik merk dat ik ook steeds meer neig naar een ochtendroutine. En als ik dan vroeg een afspraak heb, zet ik de wekker wat eerder. Liever wat tijd om rustig op te starten dan haasten.

Geef een antwoord

Sluit Menu