Leesvoer | Ik wou dat ik een vogel was

Leesvoer | Ik wou dat ik een vogel was

Ik wou dat ik een vogel was, naar voren gekomen tijdens het boekenpanel van De Wereld Draait Door (DWDD). Er werd met enthousiasme over dit boek gesproken, dit zorgde ervoor dat ik het boek weleens wilde doorbladeren! In dit boek bevinden zich 366 gedichten voor elke dag van het jaar, rijk geïllustreerd met prachtige prints. Een lust voor het oog!

Elke dag van het jaar een gedicht, met de natuur als thema én geschikt voor jong en oud. Meer perfect wordt het niet. Poëzieliefhebbers gaan hierin oude, favoriete, namen tegenkomen en nieuwe stemmen leren kennen. Wie nog niet into poëzie is gaat dit zeker worden. ‘Ik wou dat ik een vogel was’ staat vol woorden en prenten om te koesteren; in je eentje, samen met het gezin of romantisch met je geliefde.

Het boek brengt elke dag een lach op mijn gezicht door de prachtig rijk geïllustreerde bladzijdes, en de bijzondere gedichten. Eigenlijk is het een prentenboek voor volwassenen, in combinatie met prachtige woorden. Het boek ‘verplicht’ je eigenlijk elke dag om een me-time moment in te lassen, en stil te staan bij het gedicht van de dag.

In een wereld waar haasten doodgewoon is geworden, waarin de natuur dag na dag steeds meer kapot gaan, en waarin er amper de tijd is om op adem te komen is dit boek een soort van medicijn, zoals ik al zei, een verplichting tot het nemen van rust en op adem te komen. Mindful wordt je vanzelf als je dit boek dagelijks leest ;-).

Ik wou dat ik een vogel was is het soort boek dat je wilt neerleggen op een bijzettafeltje, zodat je er iedere keer naar kunt kijken, en het boek continu erbij kunt pakken. Oftewel: een grote aanrader!

Kennen jullie dit boek?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft een reactie

  1. Wat een mooie prenten! Ik zou het boek om de titel dus laten liggen, maar nu ik de binnenkant gezien heb, snap ik dat het heel anders is dan ik zou denken. Echt heel gaaf!

Geef een antwoord

Sluit Menu