Deze 6 boeken las ik in de maand Januari!

Deze 6 boeken las ik in de maand Januari!

In het jaar 2020 heb ik voor mijzelf het doel gesteld dat ik graag 40 boeken wil lezen. Voor mij is lezen een ontzettend ontspannende activiteit. Afgelopen jaar verstofte deze grote hobby, en nam ik te weinig tijd om een goed boek erbij te pakken. In de maand Januari heb ik met veel plezier zes boeken uit gelezen, een aantal heb ik terug laten komen in een review. Vandaag gebeurd dit nogmaals! Lees je mee?

  1. Echte liefde vind je in de boekhandel – Veronica Henry: Dit boek heb ik met veel plezier gelezen. Wat een fantastische roman! Toevallig scoorde ik dit boek bij een kringloop winkel vlak bij mij in de buurt. Het verhaal gaat voornamelijk over de boekhandel Nightingale Books. Emilia Nightingale heeft de boekhandel geërfd doordat haar vader is overleden. Ze had beloofd goed voor de boekhandel te verzorgen, en de boekhandel te laten bestaan. Het boek neemt je mee in het prachtige verhaal, waarin je verschillende perspectieven krijgt ten aanzien van de boekhandel. Echt een aanrader!
  2. Een beter leven, hoe dan? – Frederike Bannink: Dit inspirerende psychologische boek heeft al eerder een plekje gekregen op mijn blog. Het is geschreven door Frederike Bannink. In het boek maakt Fredrike gebruik van de positieve psychologie. Tegenwoordig hebben we overal iets voor, en zijn er diverse mogelijkheden. Maar hoe zorg je ervoor dat je je gelukkig voelt, en dit gevoel aanhoudt? In dit boek worden er diverse handvatten gegeven om een plezierig, en succesvol leven kunt ervaren.
  3. De sterrengever – Jojo Moyes: In 1937 volgt de Britse Alice Wright haar kersverse echtgenoot Bennett Van Cleve, zoon van een rijke landeigenaar, naar zijn thuisland Kentucky, Amerika. Al snel blijkt dat de vrijgevochten Alice zich niet kan schikken naar de eisen van haar man en vooral haar schoonvader. Ze sluit zich aan bij de Pack Horse Library (“paardenbibliotheek’): een groep van vijf vrouwen die te paard in het armoedige en onderontwikkelde gebied boeken uitlenen aan mensen die anders verstoken zouden blijven van kennis. Hier leert ze ware vriendschap en liefde kennen. Niet iedereen uit het dorp Kentucyky is het eens met de visie van de groep vrouwen, en de paardenbibliotheek. Dit boek heb ik met veel plezier gelezen, Jojo Moyes schrijft fantastisch, en neemt je op de eerste bladzijde gelijk mee in het boek.
  4. Omdenken in communicatie – Berthold Gunster: Een compact leesboek van circa 80 bladzijdes, echter is het erg leerzaam om dit boek te lezen. In dit compacte boek wordt omdenken in communicatie duidelijk uitgelegd aan de hand van de visie, maar ook met praktische voorbeelden en oefeningen. Het boekje zette mij aan het nadenken.. 🙂
  5. Imperfect life – Matthijs Steeneveld: Op dit moment streven we naar een zo perfect mogelijk leven: de mooiste reizen maken, een fascinerende carrière, en bankrekening die goed gevuld is. Door vanuit perfectie te denken, kun je voor jezelf de lat erg hoog leggen. Het boek imperfect life wilt je ondersteunen om juist de de lat te verlagen. Het boek gaat uit van drie principes: (1) je bent goed zoals je bent; (2) als je iets wilt veranderen, doe dat dan vanuit willen in plaats van vanuit moeten; (3) ga uit van wat al wél lukt en doe daar meer van, in plaats van dat je focust op wat er niet lukt. Ik ben erg te spreken over dit boek, het blijft namelijk niet alleen bij lezen over de nuttige informatie. In het boek zijn diverse opdrachten verweven waardoor je actief aan de slag kunt met de informatie, en het in de praktijk kan gaan toepassen.
  6. Overprikkeld – Liesbeth Kamerling & Lieke Zunderdorp: En ten slotte het boek genaamd overprikkeld! Liesbeth en Lieke geven een ‘eerste hulp’ voor hoogsensitiviteit. Daarnaast laten ze zien dat hoogsensitief zijn ook kwaliteiten met zich meebrengt. Een boek want mij nieuwe inzichten heeft gegeven betreft hoog sensitief zijn, en is rijk geïllustreerd.

Welke boeken heb jij de afgelopen maand gelezen?

Liefs,
Evelien

*Ik heb producten ontvangen ter review.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Mooie boeken heb je gelezen. Ik ben vooral heel benieuwd naar ‘De sterrengever’.

Geef een antwoord

Sluit Menu