Leesvoer | Overprikkeld, eerste hulp bij hoogsensitiviteit

Leesvoer | Overprikkeld, eerste hulp bij hoogsensitiviteit

Overprikkeld stond al een langere tijd op mijn must-read lijstje. Hoogsensitiviteit is een bijzondere karakter eigenschap, wat je in bepaalde situaties als kracht kunt inzetten. Helaas kun je ook een hoop hinder ervaren. Dit boek biedt je eerste hulp bij hoogsensitiviteit.

Hoogsensitiviteit

Afgelopen zomer ben ik erachter gekomen dat ik hoogsensitief ben. Ik had er wel eens over gehoord, maar mij nog nooit in verdiept. Door er achter te komen dat ik hoogsensitief ben, vielen er een hoop dingen op zijn plek. Sinds die tijd ben ik mij gaan verdiepen in wat hoogsensitiviteit inhoudt, hoe het zich bij mij uit, en heb ik er een aantal boeken over gelezen. Onder andere: overprikkeld, eerste hulp bij hoogsensitiviteit!

Overprikkeld, eerste hulp bij hoogsensitiviteit

”In ‘Overprikkeld’ geven Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp eerste hulp bij hoogsensitiviteit. Ze laten zien dat je van hoogsensitiviteit een kwaliteit kunt maken. 1 op de 5 mensen is snel overprikkeld! Een hoogsensitief persoon (HSP) is geboren met een gevoelig zenuwstelsel. Licht, geluid maar ook emoties van anderen komen harder binnen. Op luchtige en humoristische wijze laten de Liesbeth Kamerling en Lieke Zunderdorp – beiden ervaringsdeskundige – zien wat hoogsensitiviteit nu eigenlijk inhoudt. Met eenvoudige tips & tricks waarmee je meer uit jezelf haalt en overprikkeling voorkomt ”

Mijn mening

Ik raad dit boek zeker aan! Op het moment dat ik er in begon, kon ik het niet meer wegleggen. Veel situaties zijn erg herkenbaar, en daarnaast biedt het boek je handige tips. Het boek is overzichtelijk ingedeeld in een aantal hoofdstukken:

  1. Lichaam & geest;
  2. Liefde & relaties;
  3. Kinderen & opvoeding;
  4. Talent & werk;
  5. Grenzen & overprikkeling;
  6. Rust & balans.

Het boek heeft 189 pagina’s, echter is het boek gevuld met nuttige informatie, maar met daarbij rijk geïllustreerde pagina’s. Hier hou ik zelf van, de illustraties voegen ook zeker iets toe aan het boek. Het boek heb ik in een dag uitgelezen omdat ik het zo boeiend vond! Zeker een aanrader als je je wilt verdiepen in hoogsensitiviteit. Daarnaast wordt er ook de focus gelegd op de positieve kanten van hoogsensitiviteit.

Het is te koop bij Ako voor 18,50.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Zo mooi, als je in boeken weer nieuwe inzichten over jezelf opdoet. Vooral het hoofdstuk over talenten en werk lijkt me heel erg interessant.

  2. Ik ben wel benieuwd, ja! Al vraag ik me dan wel af hoeveel nieuwe informatie het nog brengt als je al redelijk wat hebt gelezen over het onderwerp.

  3. Ben hier ook wel erg benieuwd naar! Hij staat ook op mijn lijstje ik schuif hem maar even wat omhoog!

Geef een antwoord

Sluit Menu