5 tips om stilte te vinden in je drukke bestaan

5 tips om stilte te vinden in je drukke bestaan

Onze dagen zijn vol gepland. Werken, sociale contacten, studie, sporten, noem het maar op. Als je dagen zo vol gepland zijn ervaar je weinig stilte, je bent veel in contact, en kunt veel drukte ervaren. Op zulke drukke dagen mis ik soms de stilte, het heeft zo’n rustgevend effect. In dit artikel wil ik met jullie een aantal tips delen hoe je de stilte kunt ervaren.

Creëer een rustige ruimte

In je eigen woning rust vinden kan soms nogal lastig zijn. Je ziet allerlei andere dingen, en wordt geprikkeld om alles te doen behalve rustig bijkomen, en de stilte te vinden. Je kunt voor jezelf in huis een ruimte creëren waar je tot rust kunt komen en de stilte kunt vinden. Een plek waar je jezelf kan terugtrekken.

Zoek kalme ruimtes op

Wil je graag de deur uit, maar niet te veel prikkels ervaren? Zoek dan kalme plekken uit. Bezoek een museum, spendeer een middag in de bibliotheek, of maak een wandeling door het bos. Zo kun je genieten een activiteit buiten de deur, maar ook van de stilte.

Vind je rust in creativiteit

De perfecte manier voor mij om rust te vinden is creatief bezig zijn. Ik schrijf graag in mijn ‘positieve’ dagboek, teken in mijn bullet-journal, en ik kan er van genieten om aan de slag te gaan met leuke ‘do it yourself’ projecten. Voor mij de perfecte manier om stilte te ervaren.

De natuur

De natuur is de plek waar je stilte kunt vinden, en voor mij de plek waar je kunt bijladen. Ik ben graag in de natuur te vinden. Alles bewonderen wat er om je heen gebeurt. Daarnaast kun je de rust en stilte vinden in de natuur, maar kan ik ook erg genieten van de geluiden die de vogels maken.

Mediteren

En ten slotte kun je met mediteren stilte ervaren. Mediteren is voor mij de manier waarop je stilte in jezelf kunt creëren. Eigenlijk voelt het het een beetje als een ‘pauze-knop’ indrukken, en alles langs je heen laten gaan. Sinds ruime vier maanden mediteer ik dagelijks, en het werkt voor mij erg verfrissend.

Wanneer ervaar jij de stilte?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Net als jij vind ik stilte heel belangrijk. Ik merk dat ik dat vooral buiten ervaar, op plekken waar verder niemand wandelt. En thuis, als ik lekker zit te lezen en er verder niets te horen is.

Geef een antwoord

Sluit Menu