Leesvoer | Eerste liefde, David Nicholls

Leesvoer | Eerste liefde, David Nicholls

Jullie reageerden massaal met een ‘ja!’ op mijn poll met de vraag of er de wens is voor een review van het boek ‘Eerste liefde’ van David Nicholls. Hier is die dan! 🙂 ‘Eerste liefde’ is een bestseller, en wordt overal aangeprijsd. Afgelopen weekend heb ik het boek uitgelezen, en vandaag wil ik met jullie mijn mening over ‘Eerste liefde’ delen.

Samenvatting

”Eerste liefde is uiteraard een verhaal over een eerste liefde. Maar niet op een cliché manier. Het beschrijft hoe mooi de liefde kan zijn niet ondanks, maar door alle imperfecties. Het gaat ook over je weg zoeken in het leven, omgaan met familiale problemen en het ontgroeien van vrienden. En al die verschillende thema’s komen samen in een mooi beschreven geheel. Je gaat houden van Charlie en Fran, lachen met bepaalde scenes en je hart vasthouden bij anderen”.

Mijn mening

Nicholls heeft een bijzondere manier van schrijven. Hij is naar mijn mening erg creatief in zijn woordgebruik. In het begin gedeelte van het boek had ik hier erge moeite mee, ik kwam slecht in het verhaal. Ik twijfelde zelfs of ik zou doorlezen, maar ik gaf het een kans. Ik raakte gewend aan zijn manier van schrijven, en kwam meer in het boek te zitten. Daarna heb ik het in één rap tempo uitgelezen. Ik zat helemaal in het verhaal. Het is even doorbijten, maar dan heb je ook zeker wat. 🙂

Tip: Lees het boek in een rustige ruimte, hierdoor kun je je focus leggen op het boek.

Eerste liefde is een prachtig boek wat zeker de moeite waard is om te lezen. Geef het boek een kans, en neem de tijd om in het verhaal te komen.

Eerste liefde is onder andere te koop bij Ako voor 19,99.

Heb jij een boek van David Nicholls gelezen?

Liefs,
Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Klinkt goed, ondanks de moeizame start. Boeken lezen doe ik trouwens sowieso in stilte, anders kan ik het niet;).

  2. Wat fijn dat het boek je na een wat minder succesvolle start toch echt wist te verrassen. Het klinkt als een prachtig boek! Ik houd zelf wel van dat creatieve woordgebruik 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu