Een kijkje binnen de muren van de Koepel gevangenis..

Een kijkje binnen de muren van de Koepel gevangenis..

Al een langere tijd wilde ik deelnemen aan een rondleiding in de Koepel gevangenis in Breda. Regelmatig worden er tijdens (school) vakanties rondleidingen gegeven. Afgelopen kerstvakantie besloot ik twee tickets te bestellen, en mochten we een kijkje binnen de gevangenis muren nemen…

Zoals ik al aangaf kun je regelmatig in diverse (school) vakanties een rondleiding in de Koepel boeken. In groepen word je onder begeleiding rondgeleid langs monumentale plekken in en rondom de Koepel. De gids had hierbij op diverse locaties verhalen over het roemruchte verleden. Binnen de rondleiding over het gevangenisterrein kwamen we langs de koepel, authentiek kapel, vrouwengevangenis, luchtplaatsen, en het oude gerechtsgebouw.

Ik vond de rondleiding ontzettend leuk! Om een gevangenis binnen de muren te ervaren vond ik erg bijzonder, en interessant. Je bent vrij om vragen te stellen, kunt de cellen bekijken, en ‘ervaren’ hoe het is om in een gevangenis rond te lopen.

De rondleidingen worden georganiseerd door FutureDome Events. Een kaartje kost 9,25, en je kunt ze hier bestellen! In de maand Januari hebben ze nog een aantal datums gepland staan. Naast rondleidingen zijn er ook nog andere activiteiten in de Koepel, onder andere barbecueën op locatie, levend cluedo, en een linten spel.

Ben jij eens binnen in de Koepel geweest?
Ik wil iedereen een heel fijn, gelukkig, en uitnodigend 2020 wensen! Fijne jaarwisseling.

Liefs,
Evelien


Deze post heeft 3 reacties

 1. Dat lijkt me heel interessant (en ook wel een beetje eng), om daar rond te lopen. Fijne jaarwisseling en een mooi jaar gewenst!

  1. Het is inderdaad best griezelig om daar zo te lopen, ik kon het mij niet voorstellen dat daar zoveel dingen hebben plaats gevonden.
   Dank je! Jij ook! <3
   Liefs,
   Evelien

Geef een antwoord

Sluit Menu