De leukste hotspots van Almere!

De leukste hotspots van Almere!

In samenwerking met Visit Almere en Almere Centrum spendeerde ik afgelopen zaterdag samen met Mike een dagje in de hippe moderne Almere Centrum. We werden helemaal in de watten gelegd! Hebben geshopt bij allerlei leuke winkels, zijn wezen lunchen bij Bakery Café, en hadden Grieks gegeten bij Yamas! De dag sloten we af met een voorstelling van Pepijn Gunneweg in KAF. Een ontzettend geslaagde dag dus! Vandaag wil ik met jullie de leukste hotspots van Almere Centrum delen.

1. VVV Almere


We werden met een warme hand welkom geheten bij VVV Almere. Bij VVV Almere hadden ze allerlei leuke souvenirs, onder andere lokale bieren, het Almere monopoly spel, en natuurlijk de serie box van Nieuwe Buren.
Doordat Almere rond 1970 is gebouwd, is het een erg moderne stad. Bij de VVV hangt een grote kaart van Almere, zo legde de medewerkster uit dat er allerlei soorten wijken zijn. Zo had je een wijk met allerlei dieren straatnamen, maar zo bestond er tevens de Nederland wijk. Daarin was zelfs een Gouda-straat! Super grappig. 🙂
De Diagonaal 199

2. Bakery Café


Het Bakery Café (ook wel bekend als het Barista café!) bevond zich in de kern van het centrum. We waren hier uitgenodigd om een lunch te nuttigen met een heerlijk bakje koffie. Naast dat je hier verrukkelijk kunt lunchen, kun je er ook genieten van een high-tea, een lekker taartje, of hartige snacks. Een must visit als je een dagje Almere gaat bezoeken! Een van de lekkerste hotspots in town 😉
Grote markt 169

3. Reclaimed jewels

In mijn goodiebag zat een kortingsbon voor deze fantastische sieraden winkel! Reclaimed Jewels verkoopt zowel tweedehands (vintage!) als nieuw gemaakte sieraden. In de winkel kun je deskundig advies krijgen, daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een ring op maat te laten maken. Ik ben goed geslaagd voor een prachtige vintage ring! Super blij mee.
Stationsstraat 51

4. Boekhandel Stumpel

Mij kun je erg blij maken met een mooie boekhandel. Op het moment dat ik boekhandel Stumpel binnen liep, waande ik mijzelf weer even in Londen. Wat een prachtige grote boekhandel! Naast boeken hadden ze prachtige schrijfwaren, puzzels, en spelletjes. Met de feestdagen kun je je hart ophalen in deze prachtige boekhandel. Daarnaast kun je genieten van een goed boek onder het genot van een gebakje en een bakje koffie. Als dat niet het leven is!
Schutterstraat 18

5. Vitamin store

We waren uitgenodigd bij Vitamin Store voor een vers sapje. In de Vitamin Store in Almere hebben ze een vitaminboost bar! Je kunt hier allerlei heerlijke verse sapjes scoren met een grote vitamineboost. Daarnaast hebben ze in de winkel een plekje om te zitten, of kun je er voor kiezen om een sapje to go te nemen.
Schutterstraat 23

6. Kaky | Interior jewels

Mijn hart gaat sneller kloppen van een mooie interieurwinkel. Op het moment dat ik Kaky binnenstapte wenste ik dat we een eigen huis hadden. Ze hadden zoveel toffe items! Mike was helemaal verliefd geworden op het kunstwerk van een Sphynx. Daarnaast hadden ze te gekke lampen, en funky accessoires voor in je interieur.
De diagonaal 32

7. Restaurant Yamas

Zoals je uit de naam waarschijnlijk wel kunt herleiden is restaurant Yamas een Grieks restaurant. De eigenaar van het restaurant spreekt je ook met een aantal Griekse woorden aan. Dit creëert voor mij helemaal het vakantiegevoel, terwijl je je in Almere bevindt. We hebben heerlijk gegeten, het restaurant bevond zich in het centrum, en het interieur zag er prachtig uit. Een aanrader om gezellig een hapje te gaan eten!
Belfort 12

8. KAF Theater

Ten slotte mag bij een dagje aan Almere een theatervoorstelling bij KAF niet missen! Wij waren uitgenodigd voor de show van Pepijn Gunneweg (The Great Wonder). We hebben de avond erg gelachen, en ontzettend naar ons zin gehad. KAF is daarnaast een prachtig theater, en na afloop kun je genieten van een lekker drankje.
Esplanade 10

Zoals ik al eerder aangaf hebben wij het onwijs naar ons zin gehad in de stad Almere. Wist je dat Almere Centrum is uitgeroepen tot beste binnenstad 2017-2020? Ik vind het niet gek dat ze deze prijs hebben gekregen, je kunt namelijk onwijs goed winkelen in Almere! Ze hebben een groot en divers aanbod aan winkels. Als mode/beauty/interieur liefhebber kun je je zeker een dag vermaken in deze toffe stad.

Heb jij zin gekregen om een dagje naar Almere te gaan? Houdt dan het weekend van 21 en 22 December vrij. Dat weekend is het Midwinterfeest met vuur en ijsspektakel, een Winterparade en een optreden van zangeres Maan. Verder zijn de winkels dat weekend extra lang open (op zaterdag tot 20.00 uur en zondag van 10.00-18.00 uur). Extra veel (shop) plezier!

Ben jij al eens in Almere geweest?

Liefs, Evelien

Deze post heeft 2 reacties

  1. Klinkt als een prima dagje, maar de ring spring er voor mij uit. Wat een beauty!

    1. Ik draag hem met ontzettend veel plezier! Echt een pareltje.

Geef een antwoord

Sluit Menu